Bruno Fantulin/Luka Stanzl/Pixsell
Bruno Fantulin/Luka Stanzl/Pixsell

Lovrić i Jakoliš su najbolji kreatori HNL-a u polusezoni

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 24.12.21. | 12:46

Ofenzivci Gorice i Šibenika kreiraju najviše prilika svojim suigračima.

Jesenski diop HNL-a je završen, pa možemo baciti oko na razne statističke kategorije i krenuti ocjenjivati polusezone momčadi i individualaca. U kategoriji kreiranih prilika u koju se ubrajaju i izboreni kazneni udarci prvo mjesto dijele Kristijan Lovrić i Marin Jakoliš. Goričin bombarder i Šibenikovo krilo kreirali su po sedam izglednih situacija, a prate ih Petar Bočkaj i Stefan Ristovski, koji su ih kreirali po šest.

Lovrić je već dugo vremena u vrhu HNL-a po broju udaraca upućenih prema suparničkim vratima, ali ove sezone se sa 4,6 udarca po utakmici našao iza Marka Livaje, koji ih upućuje 4,7 svakih 90 minuta. Lovrić je nešto precizniji što se udaraca u okvir tiče, ali je Livaja daleko ubojitiji s 13 pogodaka u ligi naspram Lovrićevih sedam.

Sve u svemu, Lovrićeva statistika kreiranih prilika ukazuje da nije samo bombarder i potrošač loptu, već da momčadi doprinosi i kao playmaker. Gorica se često spominje kao klub koji je imao najviše pehova u dosadašnjem dijelu sezone i prosuo brojne bodove nakon sudačkih previda ili individualnih grešaka. Trenutno zauzimaju peto mjesto za koje većina zasluga ide njihovom najboljem igraču koji je direktno kreirao deset od njihovih 27 golova. Tko zna, ako Kiki ne napusti Turopolje na zimu, možda će Gorica moći maštati i o još boljem plasmanu.



Tagovi

Kristijan LovrićMarin JakolišHNL

Ostale Vijesti