foto: Action Images
foto: Action Images

Loše vijesti iz stožera Vatrenih: Brozović pozitivan na koronavirus

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 13.11.20. | 23:02

HNS upravo objavio.

Hrvatski nogometni savez objavio je da je reprezentativac i veznjak Intera Marcelo Brozović pozitivan na koronavirus.

Osim njega, jedan član stožera je također pozitivan. Ova vijest definitivno je udarac momčadi Zlatka Dalića, obzirom da je na meču protiv Turske, na poluvremenu i Domagoj Vida saznao za pozitivan nalaz.

Prenosimo priopćenje iz HNS-a.

"Liječnička služba hrvatske nogometne reprezentacije zaprimila je tijekom večeri rezultate današnjeg, dodatnog testiranja na virus SARS-CoV-2.

Nakon pozitivnog nalaza na novi koronavirus reprezentativca Domagoja Vide u srijedu u Istanbulu, danas je u Stockholmu hrvatska reprezentacija obavila dodatno testiranje uoči utakmice sa Švedskom ove subote.

Rezultati testiranja pokazali su dva pozitivna nalaza, reprezentativcu Marcelu Brozoviću te jednom članu šireg stožera reprezentacije, kod kojeg je izgledno da se radi o pozitivnom nalazu uslijed stare infekcije (produljena pozitivnost). Obojica su odmah izolirani od drugih članova reprezentacije.

O pozitivnom testu obaviješten je Brozovićev Inter, kao i švedski epidemiolozi. Zbog poštivanja Uefinog Return to Play protokola, odnosno epidemioloških mjera za prevenciju širenja koronavirusa, nitko od ostalih članova reprezentacije ne treba u samoizolaciju."

Brozović je iz Zagreba za Istanbul putovao u avionu u kojem je bio i Vida. U tom su avionu bili izbornik Dalić te još četiri reprezentativca: Badelj, Orišić, Melnjak te Kovačić.

Kod Šveđana, na koronavirus je od danas pozitivan Carl Starfelt, igrač Rubina iz Kazana te trener Janne Andersson, otprije dva dana.


Tagovi

NogometHNSMarcelo BrozovićHrvatska nogometna reprezentacijaLiga nacija

Ostale Vijesti