Londonski sraz u finalu FA kupa, Chelsea se lako obračunao s Unitedom

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 19.07.20. | 21:01

U Finalu FA Kupa gledat ćemo okršaj klubopva iz glavnog grada.

Chelsea je svladao Manchester United s 3:1 u drugom polufinalu dvostrukog dvoboja Londona i Manchestera na Wembleyu u kojoj su klubovi iz glavnog grada odnijeli obje pobjede te će se boriti za naslov najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu.

Chelsea je poveo u čak desetoj minuti sudačke nadoknade, do koje je došlo najviše radi ozljeda Maguirea, Baillya (koji su se međusobno sudarili) i Martiala. Willian je na desnom krilu uposlio Cesara Azpilicuetu, kapetan odlično zavrnuo prizmeno prema bližu vratnici, a tamo je na lopti najbrži bio Olivier Giroud i spretno, a pomalo i sretno, uspio provući loptu ispod Davida De Gee za vodstvo od 1:0.

Već 46. minuta donosi povećanje vodstva. Mason Mount prekinuo je jedno popriječno dodavanje (onakvo kakvih se treneri užasavaju, a ni Solskjaer nije bio iznimka), krenuo u smjeru gola, opalio s desna s nekih dvadesetak metara. Lopta je djelovala prilično obranjivo za vratara ranga De Gee, no ona je neobjašnjivo poslana u njegov kut uspjela skliznuti u mrežu za 2:0.

Konačnih 3:0 stiglo je u 74. minuti. Nakon što je obrana Uniteda očistila jednu situaciju pred svojim golom, ili se barem tako činilo, ona je ipak došla do Mounta koji daje na lijeu stranu kaznenog prostora za Marcosa Alonsa. On daje oštru prizemnu loptu na prvu vratnicu, a tamo prije Antonija Rudigera do nje dolazi Harry Maguire. No na žalost navijaač ‘’Crvenih vragova’’, ne da je očisti, već da je preusmjeri u vlastitu mrežu.

U 85. minuti smanjenje razultata. Anthony Martial srušen je u kaznenom prostoru od strane Calluma Hudson-Odoija, a precizan je s bijele točke bio najbolji igrač Uniteda Bruno Fernandes.

Tako će se u finalu 1. kolovoza naći Arsenal i Chelsea, nakon što su oba sastava pomalo iznenađujuće uvjerljivo svladali dva najpopularnija kluba iz Manchestera, a koja su vjerojatno, uzevši u obzir trenutno formu, ipak slovili za favorite.

 (foto: Alastair Grant/Reuters)


Tagovi

FA CupManchester UnitedChelseaOlivier GiroudHarry MaguireMason MountOle Gunnar SolskjaerFrank Lampard

Ostale Vijesti