Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Loksa želi prvi trijumf nad Varaždinom, gosti gledaju prema Europi (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 02.04.23. | 09:30

Lokomotiva je pet bodova od Osijeka koji drži poziciju za izalzak u Europu, dok je Varaždin od tog cilja na samo bod

I Lokomotiva i Varaždin imaju europske ambicije koje su još uvijek sasvim realne. Iako je prvoligaš s Kajzerice na 8. mjestu HNL-a, činjenica da trećeplasirani Osijek koji drži poziciju za europske kvalifikacije bježi tek pet bodova nudi optimizam. Pogotovo Varaždinu koji ima tek bod manje od Osijeka.


I zato je dvoboj Lokomotive i Varaždina (18 sati) je od iznimne važnosti za oba sastava. Tijekom pauze Silvio Čabraja imao je puno izostanaka, no radilo se dobro na Kajzerici. Doduše, poraz od Maribora u prijateljskom dvoboju u kojem su Lokosi inkasirali pet komada u desetak minuta malo je pokvario atmosferu, ali svjesni su važnosti današnje utakmice.

“Gosti su opasni, kvalitetni i igraju otvoren nogomet sa željom za nadigravanjem. No, najvažnije je da mislimo o sebi i svojim kvalitetama”, reći će kratko u najavi dvoboja Silvijo Čabraja koji će dodatni motiv pronaći u činjenici da Lokomotiva u ovoj sezoni ne zna za pobjedu nad današnjim suparnikom. U Zagrebu su poraženi 2:1 pogotkom Teklića iz kaznenog udaraca u sudačkoj nadoknadi, dok je dvoboj u Varaždinu završio bez golova.

Čabraja u ovoj utakmici ne može računati na Bubanju koji ima tri žuta kartona. Smakaj se vratio iz reprezentacije s ozljedom, od prije nema Boškovića i Santinija dok je dobra vijest povratak u kadar kapetana Pivarića koji je zaliječio lom nosne kosti.

S druge strane, Mario Kovačević i nije imao previše izostanaka tijekom pauze. U miru se radilo i pripremilo za utakmicu s kojom će se zaključiti i treći krug HNL-a.

“Stižemo u Kranjčevićevu ulicu s velikim respektom prema Lokomotivi koja ovog proljeća potvrđuje kvalitetu koja ih prati godinama. Imaju odlične igrače, vratio im se Kačavenda, tu su mladi reprezentativci Stojković i Čavlina te respektabilan imena poput Kulenovića i Pivarića”, komplimentirao je Kovačević koji unatoč tome ne želi odustati od svog stila igre.

“Želimo im se nametnuti kao što smo to napravili u posljednja dva ogleda. Bile su to utakmice s puno prilika, nešto slično očekujem i danas”, smatra trener Varaždina koji je otkrio kako se u konkurenciju vraćaju Puclin i Lamine Ba. Neće biti kapetana Postonjskog i njegova zamjenika Kolarića, odnosno Vugrineca. Na pitanje o ambicijama s kojima dolaze u Zagreb, trener Kovačević i dalje ne odstupa od mantre s kojom je krenuo u sezonu.

“Dok matematički ne osiguramo ostanak u ligi, ne razmišljamo o drugim opcijama”, poruka je iz Varaždina.

OČEKIVANE POSTAVE:

Lokomotiva (4-2-3-1)

Varaždin (4-3-3)



Tagovi

Lokomotiva ZagrebNK VaraždinHNLSilvijo ČabrajaMario Kovačević

Ostale Vijesti