Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Lokomotiva na poluvremenu vodila 2:0 protiv Maribora pa onda u nastavku dobila pet pogodaka

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 25.03.23. | 14:37

Težak poraz Čabrajine momčadi u prijateljskom ogledu protiv Violica.

Nogometaši Maribora i Lokomotive su u Ljudskom vrtu odigrali prijateljski ogled u kojem je domaća momčad slavila rezultatom 5:2. Lokosi su u prvih 45 minuta vodili rezultatom 2:0, da bi onda u nastavku sve prosuli. Sjajnu utakmicu odigrao je trostruki strijelac Sirk (60., 68., 71.) te dvostruki Guerrico (62., 82.), dok je su za goste precizni bili Aliyu (38.) i Kulenović (42.)

Aliyu je potvrdio dobru formu još jednim pogotkom. S lijeve je strane ubacio Milićević, Nigerijac je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme te je uz pomoć vratnice uspio matirati Bergsena.

Četiri minute kasnije, na semaforu je 0:2. Opet je po lijevoj strani projurio Milićević , samo što je njegov ubačaj ovog puta prinašao Kulenovića koji spretnom reakcijom povećava vodstvo gostiju.


Na poluvremenu je Silvijo Čabraja napravio nekoliko izmjena, a Damir Krznar samo jednu. Za Maribor je zaigrao Vicko Ožegović koji je stigao na probu iz RNK Splita, a iako se Splićanin nije upisao u listu strijelaca, on sigurno može biti zadovoljan da je s njim na terenu Maribor postigao pet pogodaka.

U dvije minute domaćin je stigao do poravnanja. Prvo je Sirk poentirao u 60. minuti nakon dobrog solo prodora Rafiua, da bi dvije minute kasnije nakon udarca Brnića na odbijenoj lopti bio Guerrico koji je zabio svoj prvi pogodak danas.

U 68. minuti – preokret. Opet sjajni Brnić, koji je u igru ušao u 61. minuti, radi dar-mar u obrani gostiju, da bi na kraju sve to naplatio Sirk. Isti je igrač zabio i tri minute kasnije za 4:2, s tim da je opet Brnić bio taj koji je napravio probleme Lokosima.

Konačnih 5:2 postavio je Guerrico. Tolić je uposlio Ferčeca na desnoj strani, njegov ubačaj pronašao je Argentinca te je još jedna lopta završila u mreži gostiju.

Do kraja utakmice je Vasilj imao priliku smanjiti rezultat, ali je u posljednji trenutak njegov udarac blokiran.

Spomenimo kako Maribor prvenstvo nastavlja gostovanjem kod ND Gorice (1. travnja, 17.30 sati), dok Lokosi na domaćem terenu dočekuju Varaždince (2. travnja, 18 sati). (I.A.S.)


Maribor – Lokomotiva 5:2

Strijelci: 0:1 Aliyu (38.), 0:2 Kulenović (42.), 1:2 Sirk (60.), 2:2 Guerrico (62.), 3:2 Sirk (68.), 4:2 Sirk (71.), 5:2 Guerrico (82.)

Stadion: Ljudski vrt (Maribor)

Glavni sudac: Alen Borošak

Maribor: Bergsen (70' Zalokar), Božičković (61' Ferčec), Watson (61' Hunjet), Uskoković (61' Poredoš), Šoštarič Karič (61' Guerrico), Laušić, Božić (61' Repas), Iličić (46' Ožegović), Kronaveter (61' Tolić), Ishaq Rafiu (61' Brnić), Jakupović (46' Sirk). Klop: Zalokar, Ferčec, Hunjet, Poredoš, Guerrico, Ožegović, Repas, Brnić, Tolić, Sirk. Trener: Damir Krznar.

Lokomotiva: Šubarić, Vranjković, Hanuljak, De Haas, Miličević, Marić, Salihu, Goričan, Tuci, Aliyu, Kulenović. Još su igrali: Vincelj, Žilinski, Kukavica, Cipetić, Batur, Vasilj, Baždarić. Trener: Silvijo Čabraja.


Prijateljske utakmica, 25. ožujka

Maribor - Lokomotiva 5:2

Šibenik - Zrinjski 1:1

Olimpija Osijek - Slaven Belupo 14.00

Rijeka - Celje 17.00


Tagovi

MariborLokomotiva ZagrebprijateljskaPrijateljska utakmica

Ostale Vijesti