REUTERS/Leonhard Foeger
REUTERS/Leonhard Foeger

Liverpool želi mladog hrvatskog reprezentativca!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 29.06.22. | 08:10

Jude Bellingham sve je dalje od Anfielda, Jürgen Klopp traži novo rješenje, a Luka Sučić visoko je na listi želja

Hoće li mladi hrvatski reprezentativac postati zvijezda ovog prijelaznog roka? I odmah biti jedan od najskupljih hrvatskih igrača u povijesti. Engleski mediji, naime, raspisali su se kako je Luka Sučić nova meta Jürgena Kloppa te bi mogao završiti na Anfieldu.

Nije prvi put da se Sučić spominje u kontekstu Liverpoola, međutim, otočki mediji tvrde da je sad zanimanje za veznjaka Red Bulla ozbiljno i da je on vrlo visoko na Kloppovoj listi želja. Prva je opcija Jude Bellingham, interes njemačkog stručnjaka za veznog igrača dortmundske Borussije je permanentan, međutim, 19-godišnji Englez je trenutno i teško dostupan. Prvo, klub iz Dortmunda ne želi u istom prijelaznom roku prodati o Haalanda i Belinghama, Borussia mašta o konačnom rušenju Bayernove dominacije u Bundesligi, a bio bi pretežak udarac izgubiti dva tako važna igrača odjednom.

Drugi je razlog što, kad bi ga i prodala, Borussia ne bi Bellinghama pustila ispod 100 milijuna funti. Odgodi li Klopp njegov dolazak za zimu ili iduće ljeto, cijena bi mogla biti i viša. Stoga se u plan pomlađivanja momčadi, poglavito veznog reda, odlično uklapa Sučić. Mlad je, a istovremeno i već dovoljno iskusan, igrao je Ligu prvaka, igrao je za reprezentaciju. K tome, njegova je cijena višestruko niža od Bellinghamove, procjena je da bi Liverpoola moga Sučića dovesti za 30-ak milijuna funti.

Ljubav Liverpoola/Kloppa i kluba iz Salzburga nije od jučer, iz Red Bulla su na Anfield stigli Takumi Minamino i Naby Keita, iz onog drugog Red Bulla, iz Leipziga, došao je Ibrahima Konate, a svojedobno je Klopp u Borussiju želio dovesti Sadia Manea. Koji je, na kraju, okolnim putem također stigao do Liverpoola. Redsi često i ozbiljno gledaju prema Mozzartovu gradu, a tamo je Luka Sučić sigurno jedan od najzanimljivijih eksponata. (T. N.)


Tagovi

Luka SučićJurgen KloppLiverpoolHrvatska nogometna reprezentacijaRed Bull

Ostale Vijesti