Jan Woitas/DPA
Jan Woitas/DPA

Liverpool želi Joška Gvardiola!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.02.23. | 11:09

Veliki interes pokazuju Real Madrid i Manchester City.

Engleski mediji raspisali su se o Jošku Gvardiolu. Prema informacijama footballtransfer.com, hrvatski branič jedan je od četiri igrača koji se nalaze na vrhu liste želja Liverpoola u ljetnom prijelaznom roku.

Gvradiol je 'prvi pick' kad je riječ o braničima, u veznoj liniji bi se Klopp volio pojačati Bellinghamom i Nunesom, dok bi četvrto pojačanje, po koje bi krenuli samo ako bi ranije ostvarili neke izlazne transfere, bio jedna od spomenute trojice stopera: Gonzalo Inacio (Sporting), Jarrad Branthwaite (Everton, na posudbi u PSV-u) ili Antonio Silva (Benfica).

Bellinghama žele gotovo svi najveći klubovi svijeta, ali izgleda kako je on najbliži upravo Liverpoolu kojeg vidi kao idealan klub za svoj igrački napredak. Footballtransfer.com javlja kako je financijska strana tog posla već pokrivena, u Liverpoolu su spremili novac za odštetu, plaću i menadžersku proviziju, a osim Judea pokušali bi dovesti i mlađeg mu brata Jobea koji kao 17-godišnjak ove sezone ima odigranih 14 utakmica u Championshipu u dresu matičnog kluba Birmingham Cityja.

Hrvatski branič oduševio je na SP-u u Kataru, u RB Leipzigu su uvjereni da će on uskoro postati i najveći izlazni transfer kluba, a cifra koja se posljednje vrijeme najčešće spominje koja bi zadovoljila čelnike kluba je 100 milijuna eura. Ono što je 'zagrijalo' navijače Redsa je to da je sam Joško u nekoliko navrata istaknuo baš Liverpool kao klub kojeg simpatizira, s tim da su navijači engleskog velikana svjesni da se ipak ne mogu boriti s Real Madridom koji osim Gvardiola na ljeto planira dovesti Kvaracheliju, Mac Allistera i Bellinghama. Iako to zvuči pomalo nevjerojatno, ako jedan klub na svijetu to može, onda je to Real Madrid.

U svakom slučaju, Joško Gvardiol je vruća roba. Zimski prijelazni rok je nedavno završio, do ljeta će se puno toga promijeniti, ali interes najvećih klubova svijeta neće nestati. Štoviše, može se samo povećati! U RB Leipzigu trljaju ruke, kad su doveli za 20-ak milijuna eura iz Dinama bilo je onih koji su se 'smijali' i isticali da su ga preplatili. Ali, znate onu 'tko se zadnji smije, najslađe se smije'…



Tagovi

LiverpoolJurgen KloppJoško Gvardiol

Ostale Vijesti