REUTERS/Peter Powell
REUTERS/Peter Powell

Liverpool se sprema za mogući odlazak Manea ili Salaha, plan bi im mogao poremetiti Bayern

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 15.10.21. | 12:29

Spremni su platiti 100 milijuna

Poznato je još od ljeta i Eura da je Liverpool zainteresiran za talijansku zvijezdu Federica Chiesu. Engleski velikani htjeli su ga dovesti i ovog ljeta, ali nikome to nije uspjelo. Prema pisanju britanskih i talijanskih medija, Liverpool je bio spreman isplatiti do 100 milijuna eura za 23-godišnjaka, ali nisu jedini.

Plan bi im mogao poremetiti bavarski velikan Bayern koji također ima pick na Chiesu. Nijemci su već složili strašnu momčad, a u njihovu plansku gradnju uklapa se i talijansko krilo. Chiesa je trenutno usred dvogodišnje posudbe u Juventusu iz Fiorentine, potpisane na početku sezone 2020./21.

Stara dama ima obvezu otkupa njegovog ugovora nakon isteka posudbe za 40 milijuna eura. Uvjeti za otkup su bili da se Juventus plasira među četiri momčadi Serie A, da Chiesa odigra 60 % utakmica minimalno 30 minuta ili ima najmanje 10 golova i isto toliko asistencija.

Jasno je da će Juventus ispuniti tu obavezu prema Fiorenitni i potpisati Chiesu do 2025. godine. Za Juventus je postao ključni dio momčadi postigavši devet golova u 36 utakmica Serie A. Krilni napadač važna je karika i u reprezentaciji za koju je nastupio 36 puta te imao važnu ulogu u momčadi Roberta Mancinija pri osvajanju Eura 2020.

Kako pišu britanski mediji, ovaj interes engleskog velikana postavlja upitnike na status budućnosti Sadija Manea i Mohameda Salaha. Obojici ugovori ističu u lipnju 2023. godine, a Mane je ranije izrazio želju da ostane s Redsima do kraja karijere.

„Vrlo sam sretan što sam dio ovog velikog kluba i uživam u tome. Nadam se da ću ostati ovdje zauvijek. Bio sam u nekim klubovima diljem svijeta, ali Liverpool je jedinstven. To je poput obitelji. Raspoloženje je uvijek nevjerojatno.“, rekao je Mane u jednom intervjuu.

Salah je nedavno potvrdio da je zainteresiran za produljenje ugovora, ali pod uvjetom da se momčad nastavi boriti za vrh.


Tagovi

Mohamed SalahSadio ManeJurgen KloppFederico Chiesa

Ostale Vijesti