Liverpool i City preokretima do bodova, Arsenal i United nastavili prodavati ugled

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 02.11.19. | 18:08

Mane je ponovno junak Redsa, Emeryju i Solskjareu se opasno tresu stolice.

Odigrano je sedam utakmica 11. kola engleskog Premiershipa.

Manchester City je nakon preokreta svladao Southampton rezultatom 2:1. Građani su se od početka susreta postavili dominantno, no gosti u 13. minuti dolaze do vodstva. Odigrali su svetci brzi protuudar po desnoj strani, povratnu loptu na rub kaznenog udarca je dobio Armstrong, koji je uputio udarac, na koji vratar Ederson loše reagira, što koristi Ward-Prowse te postiže pogodak.

Nakon gola domaći igrači nastavljaju dominirati tražeći gol, no do odmora ne prolaze put do gostujuće mreže, štoviše od 16 udarac niti jedan nije završio u okviru McCarthyjevog gola.

Drugo poluvrijeme je bila preslika prvog, tražio je City svoju priliku, no na izjednačujući pododak smo trebali čekati sve do 70. minute kad je Aguero završio sjajnu malonogometnu akciju za 1:1.

Nastavio je City stiskati tražeći gol vrijedan tri boda, redale su se prilike Bernarda Silve, De Bruynea, Sterlinga, no gostujuća obrana uspjela jer otkloniti sve opasnosti.

Međutim, u 86. minuti domaćin dolazi do vodećeg gola. McCarthy je katastrofalno reagirao na ubačaj, što je iskoristio Walker za gol vrijedan tri boda.

Liverpool je u samoj završnici utakmice uspio okrenuti Aston Villu u Birminghamu te slaviti rezultatom 1:2. Domaćini su poveli u 21. minuti preko Trezegueta. McGinn  je izveo slobodan udarac i iznenadio uspavanu obranu gostiju, što je iskoristio Egipćanin za 1:0. Napadao je Liverpool pokušavajući se vratiti iz rezultatskog deficita, ali rezultat se do odmora nije mijenjao.

Drugo poluvrijeme smo gledali viktoriju na Villin gol. Odupirali su se domaćini sve do 87. minute, kad Redsi golom Robertsona izjednačavaju rezultat. Mane je sjajno ubacio s lijeve strane i pronašao utrčalog beka na suprotnoj vratnici, koji glavom matira Heatona.

I kad su svi na stadionu pomislili da je domaćin barem sačuvao bod ukazao se Mane u 94. minuti i zabio za vrijedna tri boda. Alexander-ASrnold je ubacio iz korner, a Mane sjajno utrčao na prvu vratnicu i trzajem glave prebacio loptu u suprotnu stranu.

Arsenal je remijem 1:1 protiv Wolverhamptona ponovno prokockao bodove. Već u 21. minuti Aubameyang dovodi domaćine u vodstvo, ali ga u 76. minuti poništava Jimenez.

Chelsea je slavio na gostovanju protiv Watforda rezultatom 1:2. Abraham i Pulisic su bili strijelci za goste, dok je počasni gol za domaćine djelo Deulofeua iz kaznenog udarca.

 

 

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Pierre-Emerick AubameyangSergio AgueroSadio Mane

Ostale Vijesti