Liverpool doveo mlado pojačanje iz druge engleske lige

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 21.06.15. | 11:18

Liverpool je objavio kako je i službeno dovršen transfer engleskog U-19 reprezentativca Joea Gomeza iz Charlton Athletica.

18-godišnji branič i mladi engleski reprezentativac, koji je lani slavio na Europskom prvenstvu sa reprezentacijom do 17 godina starosti je potpisao ugovor s 'Redsima' na pet godina.

Mladi talent na Anfield stiže iz redova engleskog drugoligaša Charltona, koji je prošlu sezonu zaključio na 12. mjestu Championshipa.

Gomez je zabilježio 24 nastupa za Charlton prošle sezone i pokazao da je spreman za nastupe u seniorskom nogometu. Tijekom prošle sezone je upisao i tri nastupa za mladu englesku izabranu vrstu do 19 godina. U novoj sezoni mu slijedi novi izazov - promjena sredine.

Ostvario mi se san. Sve mi se čini nekako nestvarnim i još uvijek nisam niti svjestan svega. Ali još sam valjda uzbuđen zbog svega. Jedva čekam da počnem s treninzima“, rekao je Gomez nakon potpisivanja ugovora, dodajući:

Ovaj klub ima veliku povijest i sjajan je. To je jedan od klubova kojeg sam uvijek pratio odmalena. Način igre i vrhunski igrači kakvi su ovdje je sredina u koju sam želio doći, kako bih postao još bolji i još više učio i igrao dobar nogomet. Ovo je bila lagana odluka“.

Vrijednost transfera se procjenjuje na oko pet milijuna eura, a vjerojatno će po završetku priprema biti poslan na posudbu.

Gomez je tako postao četvrto ovoljetno pojačanje Liverpoola. Podsjetimo, još ranije su potpise na ugovor stavili veznjak James Milner, napadač Danny Ings i vratar Adam Bogdan.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

LiverpoolCharlton AthleticJoe Gomez

Ostale Vijesti