Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Livaja najavio Cipar pa odgovorio na pitanje o Bebeku: Trebali smo otići kućama i gotovo

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 06.10.21. | 11:35

Uz Livaju je na konferenciji za medije bio i Borna Sosa koji pao u drugi plan pored zvijezde Hajduka.

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će ovog petka u Larnaci susret 7. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Ogled vodeće i posljednje momčadi kvalifikacijske skupine H na AEK Areni započinje u 20:45 sati.

Na današnjoj konferenciji za medije pojavili su se Marko Livaja i Borna Sosa.

"Sve je super, nakon tri pobjede smo blizu Svjetskog prvenstva. Pred nama su dvije teške utakmice, ali vratio se Luka Modrić i zato će biti lakše. Favoriti smo, ali treba to potvrditi i na terenu", rekao je u uvodu konferencije za medije Livaja kojem je upućeno i pitanje o Bruni Petkoviću.

"Brunu Petkovića znam puno godina, igrao je i s mojim bratom u Cataniji. Kvalitetan je i dobar igrač, vraća se u formu i siguran sam da će pokazati da zaslužuje biti u reprezentaciji."

Slijedi utakmica protiv Cipra.

"Nema više laganih utakmica, svi igraju nogomet. Cipar je defenzivan, ima kvalitetne pojedince, ali budemo li mi pravi onda naša pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Moramo biti strpljivi, oni će nas sigurno čekati s petoricom u obrani, ali imamo iskusne igrače i smatram da neće biti problema", dodao je pa odgovorio na pitanje može li Hrvatska do SP-a i prije posljednje utakmice u kvalifikacijama.

"Moraju se poklopiti neki rezultati, ali to je izvedivo. Bit ćemo pametniji nakon ove dvije utakmice koje slijede", podvukao je.

"Kramarić je kvalitetan igrač i nije se teško razumjeti s njim u igri. Izbornik nam je dao smjernice kako bi sve trebalo izgledati na terenu, no vidjet ćemo kako će sve izgledati i tko će igrati na Cipru", izjavio je o suigraču iz napada, a onda odgovorio na pitanje o hajci na suca Bebeka.

"Ne ulazim u te stvari, nisam niti slušao što je govorio. Imali smo konflikt oko jedanaesterca. Trebalo je to sve završiti nakon utakmice, trebali smo se tada razići, otići svojim kućama i gotovo", zaključio je Livaja i prepustio riječ Sosi koji je za početak pitan pazi li na zdravlje Luke Modrića na treninzima.

"Luka na svu sreću igra na suprotnoj strani od mene pa nisam morao paziti na njega. Naravno da bih pazio na njega jer znamo koliko nam je bitan Luka. Na treningu se i dalje ide 99 posto, uz tih jedan posto opreza."

"Nadam se da ćemo Brekalo i ja igrati zajedno, najbolji smo prijatelji i kumovi. Bilo bi ostvarenje sna da zaigramo zajedno u prvom sastavu za A reprezentaciju, ali moramo biti strpljivi, vrijeme je na našoj strani i budemo li igrali dobro u klubovima i reprezentaciji, onda je to neizbježno."

"U prošlom ciklusu bila je jedna utakmica više, znali smo i tada da je važno pobijediti protiv direktnih suparnika. Sad igramo protiv Cipra i Slovačke i bitno je slaviti u oba susreta da bismo se približili Svjetskom prvenstvu. Budemo li pravi kao i zadnji put, neće biti problema."

Obrana protiv Cipra trebala biti osvježena i mlada, s Gvardiolom i Stanišićem.

"Dugo se nije poklopilo da je toliko igrača iz Bundeslige u obrambenom dijelu. Znam ih obojicu i pratim ih. Stanišiću je možda teže jer igra u Bayernu, ali koristi prilike. Gvardiol je fantastičan igrač, ustabilio se na poziciji lijevog stopera i bit će sjajan u nadolazećim godinama za reprezentaciju."

Puno je igrača iz njemačkog prvenstva u reprezentaciji, što prije nije bio slučaj.

"Mislim da su u Bundesligi promijenili način razmišljanja i mnogi su klubovi počeli razvijati, ali i kupovati mlađe igrače iz inozemstva. Mi smo uvijek imali mlade, kvalitetne igrače koji su mogli igrati ondje, ali mentalitet njemačkih klubova nije bio takav. Stvari su se promijenili, nabolje. To je dobra stvar i za nas koji ondje igramo tako mladi."

"Igranje na Svjetskom prvenstvu doslovno je nešto o čemu razmišljaš oduvijek. Mladi pjevaju pjesmu Freddieja Mercuryja da su prvaci svijeta. Svjetsko prvenstvo će biti kvalitetno, potencijalno je zadnje Cristianu Ronaldu, Lionelu Messiju i Luki Modriću koji su igrači za kakve si znamo da jesu. Jako se veselim tome."

"Najbitnije će protiv Cipra biti uzeti tri boda i ići na Slovačku s vjetrom u leđima. Znamo da neće biti lako, da je to protivnik koji zna stati u čvrsti blok i braniti se praktički 90 minuta. Njima je to, po meni, jedina zadaća u utakmici, a na nama je da pokušamo razbiti taj blok i zabiti gol. Imamo kvalitete u svakom segmentu igre za to i budemo li individualno i kao momčad dali sve što možemo, trebali bismo pobijediti u toj utakmici", zaključio je Sosa.


Tagovi

Borna SosaMarko LivajaHrvatska nogometna reprezentacijaHNS

Ostale Vijesti