Milan Šabić/PIXSELL
Milan Šabić/PIXSELL

Livaja je gladan golova, nije zabio od Slaven Belupa u polufinalu Kupa

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 05.05.23. | 09:45

Leki se vraća Benrahou za Lokomotivu, a mora pronaći mjesto i za Pukštasa u prvih 11 s obzirom da nije otišao na SP do 20 godine

Hajduk u nedjelju gostuje u Kranjčevićevoj kod Lokomotive (19.20, MAX Sport 1) u prvoj od četiri utakmice koje ga čekaju do kraja prvenstva. Naravno, tu je još finale Kupa sa Šibenikom kao vrhunac sezone koju ipak mogu zaključiti osvajanjem trofeja.

Prije puta za Zagreb ima trener Ivan Leko obraćanje novinarima na kojemu bi trebao nešto odgovoriti o kadru. Intrigira kakav će sastav izvesti u Zagrebu u nedjelju, jer se situacija u odnosu na Derbi malo popravila. Na vratima ne bi trebalo biti promjena, siguran je Ivan Lučić, baš kao i Niko Sigur na desnom boku dok su Dino Mikanović i Gergo Lovrencsics još uvijek izvan stroja. U posljednoj liniji vjerojatno neće biti Luke Vuškovića koji se još odmara nakon što je odigrao previše utakmica u premalo vremena. Stoperski par uspješno su u posljednjih par utakmica činili Toni Borevković i Chidozie Awaziem, stoga nema razloga za promjene premda su njih dvojica na posudbi, a blizu oporavka je Francisco Ferro, dok je Stefan Simić trenutno osuđen na sjedenje na klupi. Na lijevom boku neupitan je Dario Melnjak koji je u sasvim dobroj formi.

Najviše upitnika ima u veznom redu, pa postoji mogućnost da se Leko odluči za promjene u rasporedu, tako da bi lako mogao ispasti Marco Fossati kako bi se napravilo mjesta za Rokasa Pukštasa koji ostaje jer je odlučeno da ne ide na Svjetsko prvenstvo do 20 godina budući da su u Hajduku odlučili da im je bitan za završnicu prvenstva. Stoga bi dvije pozicije zadnjih veznih mogli činiti upravo Pukštas i Filip Krovinović, što je nešto laganija varijanta, ali protiv oslabljene Lokomotive mogla bi upaliti. Valja spomenuti da je zdrav i Lukas Grgić, vidjet ćemo u kojoj mjeri će njega Leko koristiti te koliko će prostora dobiti srebrni juniori.

Vrlo važan igrač vraća se nakon odrađenih žutih kartona, Yassine Benrahou trebao bi zauzeti mjesto polušpice, jer je do Derbija igrao vrlo dobro, predstavljao iznenađenje kada mu je Leko napokon našao poziciju. Na desnom krilu trebao bi igrati Emir Sahiti, najbolji od bijelih u Derbiju, a na drugoj strani Jan Mlakar. Naravno, mjesto u napadu rezervirano je za Marka Livaju, autora 18 golova i 11 asistencija koji je sigurno gladan golova jer nije zabio u prvenstvu od Šibenika u utakmici igranoj 1. travnja, odnosno u Kupu 12. travnja na gostovanju kod Slaven Belupa, dakle više od tri tjedna. Stoga je to i za njega motiv da potvrdi titulu najboljeg strijelca lige i donese još jedan trofej, premda je daleko odmakao pratnji.



Tagovi

HajdukIvan LekoMarko LivajaNK LokomotivaNK ŠibenikRabuzinovo Sunce

Ostale Vijesti