Pixsell
Pixsell

Je li to moguće? Hajduk ne pušta svog dragulja na Svjetsko prvenstvo

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.05.23. | 13:30

Svjetsko prvenstvo za igrače do 20 godina igra se od 20. svibnja do 11. lipnja ove godine.

Argentina će biti domaćin 23. izdanja juniorskog Svjetskog prvenstva u nogometu koje počinje 20. svibnja, a posljednja utakmica odigrat će se 11. lipnja. Naslov prvaka brani Ukrajina, Argentina je najuspješnija reprezentacija u povijesti sa šest naslova (Brazil ima pet), a 1987. naslov prvaka svijeta osvojila je i reprezentacija Jugoslavije za koju su igrali brojni Hrvati poput Davora Šukera, Zvonimira Bobana, Roberta Prosinečkog, Roberta Jarnija, Igora Štimca, Dubravka Pavličića, Tomislava Piplice...

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Na predstojećem juniorskom Mundijalu sudjeluju 24 reprezenatcije raspoređene u šest skupina. Jedna od njih je i mlada reprezentacija SAD-a za koju je poziv dobio Hajdukov dragulj Rokas Pukštas, Amerikanac litavskih korijena. No, kako pripreme za prvenstvo počinju 7. svibnja, a pred Hajdukom je borba za naslov pobjednika Kupa Hrvatske (ali i juniorskog prvenstva), klub je u dogovoru s igračem odlučio da Pukštas ne sudjeluje na SP-u za igrače do 20 godina.

"Poziv nogometnog saveza SAD-a primili smo još 23. travnja te smo od tada razmatrali svoju odluku te smo je u konačnici donijeli u dogovoru s igračem i savezom koji ima razumijevanja za činjenicu da je Rokas standardan igrač prve momčadi. Za nas je vrlo bitan u završnici ove sezone te će ostati s ekipom kako bi mogao participirati u posljednje četiri prvenstvene utakmice te u finalu Hrvatskog kupa", kazao je Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius. 

Amerikanci se nalaze u skupini B s Ekvadorom, Fidžijem i Slovačkom. Osim od branitelja naslova Argentine i, dakako, Brazila jako se puno očekuje od reprezentacije Urugvaja, Francuske i Senegala kao najtalentiranije afričke reprezentacije. (rv)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(g)


Tagovi

HajdukRokas PukštasHajduk junioriSvjetsko prvenstvo u nogometu U-20

Ostale Vijesti