Foto: Lille Official
Foto: Lille Official

Lille doveo veliko pojačanje uoči ogleda s Rijekom, potpisao bivši igrač Tottenhama!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 28.08.23. | 13:24

Pijetlovi su prije šest godina na njemu zaradili 19 milijuna eura, a u svojem posljednjem klubu je kratko dijelio svlačionicu s nekadašnjom devetkom hrvatske U21 reprezentacije.

Nabil Bentaleb predstavljen je na mrežnim stranicama Lillea kao novi igrač kluba. Iskusni veznjak (28), koji igra za alžirsku reprezentaciju, je rođen baš u Lilleu, ali je klub napustio 2009. godine kad je imao 15 godina nakon čega je otišao u belgijski Mouscron. Tottenham ga je doveo kad mu je bilo 18 godina, a za prvu momčad Pijetlova ukupno je skupio 66 nastupa, jedan pogodak i 16 asistencija.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U ljeto 2016. odlazi u Schalke. Prvo na posudbu, da bi ga onda Rudari otkupili. I to za 19 milijuna eura. No, nedugo nakon toga, njegova karijera je krenula silaznom putanjom. Prve dvije sezone u plavom dresu je odigrao dobro, ali onda je uslijedio pad. I to do te mjere da je 2021. kao slobodan igrač napustio klub.

Pola godine bio je bez angažmana pa ga je onda tek u siječnju 2022., kao slobodnog igrača, uzeo Angers. Tamo je igrao sjajno, postao je lider momčadi, a jedno je vrijeme teren dijelio i s Marinom Jakolišem, bivšim igračem Hajduka koji je sada posuđen australskom Melbourne Cityju.

No, kad se Marin bude vratio u klub, Nabila više neće biti. On je otišao u Lille, s tim da se bankovni račun Angersa povećao za 4.5 milijuna eura. S novim klubom je ovaj izvrsni veznjak potpisao trogodišnji ugovor.

Za nadolazeću utakmicu protiv Rijeke ne može konkurirati, ali bi zato trebao debitirati za novi klub već ovog vikenda protiv Montpelliera (nedjelja, 15 sati).



Tagovi

LilleNabil BentalebGermanijak transferinogometni transferiLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti