LICITIRANJE: Borussia Dortmund će zimu provesti licitirajući s najvećim mladim zvijezdama Njemačke!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.12.16. | 17:38

Borussia nije zadovoljna balansom u ekipi, ljetnim pojačanjima unatoč.

Borussia Dortmund se uoči početka aktualne sezone itekako pojačala, što je podebljalo predviđanja kako ćemo ove sezone gledati najuzbudljiviju utrku za naslov prvaka Bundeslige unazad nekoliko sezona.

Kombinacija uzbudljivih mladih imena poput Emrea Mora i Ousmanea Dembelea, zajedno s provjerenim imenima kao što su Andre Schurrle te Mario Gotze dali su itekakav podstreh Tuchelovoj napadačkoj igri, ali dok su očekivanja jedno – realnost je drugo.

Ususret večerašnjem susretu protiv Augsburga, posljednjem u kalendarskoj godini, Borussia tavori tek na petom mjestu Bundeslige, s čak 13 bodova manje od vodećeg Bayerna i RB Leipziga. Dok su navedena ovoljetna pojačanja – uz postojeća odlična imena u ofanzivnom dijelu – odradila svoj posao, problematični dio leži u obrani. Iako su druga najefikasnija ekipa iza Bayerna, Borussia prima izrazito puno golova; ovom trenutku čak osam momčadi u ligi ima manje primljenih zgoditaka od njih.

Iako je takav otvoren stil igre primamljiv neutralnim gledateljima, sigurno je kako se tome nisu nadali u samom klubu. Marc Bartra, obrambeno pojačanje pristiglo ove sezone iz Barcelone na Kickerovoj listi učinka braniča u Bundesligi zauzima tek 61. mjesto od ukupno 82 igrača u konkurenciji, što praktički znači da je u donjem domu po konkretnom učinku.

Međutim, dok je očito kako Borussia treba očvrsnuti zadnji red, vijesti s tržišta transfera govore kako i dalje fokus drže na napadački orijentiranim igračima. Tako se spominje kako su Žuto-crni spremni aktivirati transfer-klauzulu mladog Bayerovog krilnog napadača Juliana Brandta, koja iznosi 20 milijuna eura. Iako je to sigurno odlična investicija, navijači Borussije bi voljeli vidjeti neko defanzivnije orijentirano ime u momčadi.

Tu se i dalje spominju imena Jonathana Taha i Niklasa Sulea, dvojice mladih njemačkih reprezentativaca. Tah je Brandtov klupski kolega iz Bayera, dok je Sule dio hit-momčadi, Nagelsmannovog Hoffenheima. Obojica su izrazito cijenjeni mobilni mladi stoperi, ali problem za Borussiju ne predstavlja cijena, koliko činjenica da bi se za njih trebali boriti s „FC Hollywoodom“, minhenskim Bayernom.

Čak je i za multimilijunaše iz Munchena Jonathan Tah bio prevelik zalogaj, ali su još itekako skloni ideji da privole Sulea u svoje redove. Njemački mediji spominju kako Hoffenheim neće pristati prodati mladog stopera za cijenu ispod 25 milijuna eura, što je pristupačno i za Borussiju i za Bayern. Tada sve ovisi o samom igraču. Spominjalo se kako je Sule zainteresiran za prelazak u Dortmund, ali to je još uvijek sve u domeni špekulacije.

Bilo kako bilo, čini se da rekonstrukcija Borussije još nije ni blizu svom kraju...

(Foto: Action Images)


Tagovi

Niklas SuleJonathan TahJulian Brandt

Ostale Vijesti