Lewangolski osigurao Bayernu osmu uzastopnu titulu, stigao nadomak 50. golu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 16.06.20. | 22:26

Isključeni Alphonso Davies srušio je rekord i postao najbrži nogometaš u povijesti Bundeslige.

Nogometaši Bayern Munchena stigli su do osme uzastopne titule prvaka Njemačke. Golom Roberta Lewandowskog u 43. minuti utakmice protiv Werdera, Bavarci su dva kola prije kraja pobjegli Borussiji Dortmund na nedostižnih deset bodova razlike (s utakmicom više) i tako ugrabili novi naslov prvaka i podebljali konto titula.

Sjajnom „Lewangolskom“, kojemu je ovo bio 49. gol ove sezone, računajući reprezentativne i klupske oglede u svim natjecanjima, asistirao je Jerome Boateng u „vintage“ stilu svojim karakterističnim preciznim lob-pasom. Poljak je pravovremeno utrčao iza leđa obrane i matirao domaćeg vratara Pavlenku za 47. gol u klupskom dresu ove sezone.

 

 

Osim novog zgoditka Lewandowskog, vrijedi spomenuti da je u 79. minuti utakmice Bayern u Bremenu ostao s igračem manje jer je isključen Alphonso Davies, koji je unatoč isključenju uspio ostaviti trag i u ovoj utakmici.

Naime, kanadski seznacija srušila je rekord Bundeslige po brzini uhvaćenoj u sprintu. Uređaji su zabilježili brzinu od 36,51 kilometara na sat čime je postao najbrži igrač u njemačkom prvenstvu otkad se mjere ti podaci.

 

 

 

U ostalim susretima, Freiburg je golovima Grifoa (61') i Petersena (71'), nadvisio Herthu za koju je gol iz jedanaesterca postigao Vedad Ibišević (66'), dok je Union u Berlinu svladao Paderborn autogolom Zolinskog u 27. minuti utakmice.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Alphonso DaviesJerome BoatengRobert Lewandowski

Ostale Vijesti