REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

Lewandowski pokazao Haalandu tko je gazda, Rose bjesnio na odluke suca (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 04.12.21. | 20:30

Der Klassiker nije razočarao

Najpoznatiji njemački derbi novijeg doba stigao je ove sezone u 14. kolu Bundeslige. Borussia Dortmund je ugostila Bayern na Signal Iduna Parku, odakle se Bavarci vraćaju s tri boda nakon pobjede od 3:2. Najavljivao se ovaj derbi kao dvoboj Haalanda i Lewandowskog koji su zabijali danas, ali u igri je bila borba za sami vrh tablice koji sada s četiri boda prednosti drži Bayern.

Der Klassiker je krenuo s bodom razlike između glavnih aktera i ulozi su bili jasni. Osim prestiža, trebali su bodovi objema stranama za zadržati pozicije u vrhu. Stoga je krenulo silovito, na obje strane.

Već u petoj minuti sjajno dodavanje Judea Bellinghama na vrhu kaznenog prostora primio je Julian Brandt, a onda ispremiješao obranu Bayerna i matirao Neuera za vodstvo od 1:0.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Odgovor Bavaraca nije se dugo čekao. Tek četiri minute od vodstva Borussije trebale su Bayernu da nas poljski stroj za golove počasti novim zgoditkom ove sezone. Gol je pao nakon kontre u koju je izbačen Thomas Muller. On nije uspio dohvatiti loptu kako je vjerojatno htio, ali ispalo je bolje od očekivanog jer je glavom usmjerio prema Robertu Lewandowskom. Poljak je u ovakvim situacijama neumoljiv i nakon njegovog udarca semafor je mogao samo pokazati 1:1.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Sijevale su prilike na obje strane do pred kraj poluvremena i kad se činilo da će na odmor otići s neriješenim rezultatom ukazao Kingsley Coeman. Davis je probio po lijevoj strani i ubacio do Lewandowskog koji pokušao proigrati Koemana, ali do lopte je stigla obrana Dortmunda. Reakcija Guerreira i Hummelsa blago rečeno nije bila idealna jer su servirali gol šansu Koemanu koji je zakucao loptu pod gredu za rezultat 1:2.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Haaland nije mogao sam sebi priznati da Lewandowski trpa u njegovom dvorištu, a on ništa i zato uzvraća odmah na početku drugog poluvremena. Nakon jedne kontre lopta je došla u kazneni prostor do Judea Bellinghama, kojeg su danas išle asistencije, a on pronalazi Haalanda samog na lijevoj strani. Norvežanin je imao vremena da se namjesti na udarac i pogodi suprotni kut Neuera za 2:2 u 47. minuti.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Grozan trenutak susreta dogodio se u 66. minuti kada je utakmica prekinuta zbog sudara Brandta i Upamecana. Deblji kraj izvukao je Brandt koji je pretrpio ozljedu glave zbog koje je morao napustiti igru, a zamijenio ga je Wolf.

Haalandove planove o gazdi u dvorištu poremetili su Hummels i Lewandowski u 76. minuti. Iskusni stoper igrao je rukom u kaznenom prostoru, a sudac je na prvu pokazao da nema penala. Oglasio se VAR i upozorio suca da pokaže na bijelu točku što onda i čini nakon provjere ekrana. Izvođenje je preuzeo Lewandowski i još jednom zatresao mrežu u ovom susretu za rezultat 2:3.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Odmah nakon zgoditka za vodstvo Bayerna pobjesnio je Marco Rose na odluku suca, a ovaj ga je poslao ranije u svlačionicu. Nakon crvenog kartona glavnog trenera Borrusiju je s klupe nastavio voditi Rene Marić. Pokušala se Borussia vratiti još jednom, ali nije bilo konkretnije prilike za to unatoč sudačkoj nadoknadi od deset minuta.

REZULTATI 14. KOLA BUNDESLIGE

Petak

Union Berlin – RB Leipzig 2:1

Subota

A. Bielefeld – Koln 1:1

Augsburg – Bochum 2:3

Bayer Leverkusen – G. Furth 7:1

Hoffenheim – E. Frankfurt 3:2

Mainz – Wolfsburg 3:0

Borussia Dortmund - Bayern 2:3

Nedjelja

Stuttgart – Hertha (15:30)

Borussia M'Gladbach – Freiburg (17:30)


 

 


Tagovi

BundesligaDer KlassikerRobert LewandowskiErling Haaland

Ostale Vijesti