Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Leko otrgnuo bodove Landeki i Mariću: Remi Rudeša i Jaruna na Kustošiji

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 13.05.22. | 17:56

Varaždin sada ima veliku priliku u borbi za naslov prvaka nakon kiksa zagrebačkog sastava

Piše: Petar Zobec

Prije desetak godina su talentirani klinci zagriženi za nogomet, a koji su stanovali na zapadu Zagreba, obično pokucali na vrata NK Kustošije ili NK Španskog. Dva kluba su tijekom godina razvila ozbiljno rivalstvo u mlađim kategorijama. U navedena dva kluba je primjerice igrao i bivši Dinamovac Mario Šitum.

Teren na Kustošiji, omeđen prugom sa sjeverne i Zagrebačkom cestom s južne strane je, dakle, bio poprište okršaja domaće Kustošije ili Španskog, no u međuvremenu su Narančasti odmaglili rivalu i to na svim razinama, pa su od rivalstva ostale tek uspomene obično ispričane na obližnjem šanku.

Danas na spomenutom terenu igra ambiciozni drugoligaš Jarun, a koji je danas ugostio još ambiciozniji Rudeš. Novi je to zapadni derbi s obzirom da Rudeš želi u prvu ligu, a i Jarun je u gornjem dijelu tablice.

Utakmica je to koja je u sparno zagrebačko poslijepodne okupila zavidan broj gledatelja na natkrivenoj tribini Kustošije. Pošto se živa u termometru popela do neugodnih 28 stupnjeva uoči početka utakmice, oni iskusniji su se natiskali pod dio tribine koji je bio u debelom hladu. Ostatak je pak bio osuđen na redovite odlaske po osvježenje. Pa da netko ne misli da je samo igračima naporno...

A na terenu je Jarun imao inicijativu u početku. Trener Jerko Leko je od svojih igrača, koje je postavio u sustav 3-5-2, tražio brzi dolazak na suparničku polovicu, ali su igrači njegovog kolege i prijatelja Ivice Landeke odbili sve napade domaćina. Pa onda i nakon prve smislene akcije poveli u 17. minuti. Festim Shatri i Jakov Bašić su odigrali dupli pas, nakon čega je Bašić od druge stative zabio za 1:0.

U tom trenutku je jedan mlađi navijač Rudeša toplim riječima pozdravio svoje društvo koje ga je poslalo po novu rundu pa nije stigao vidjeti pogodak. Vjerujemo da je u sebi bio radostan.

Drugi dio je ponudio puno više zbivanja na terenu. Jarun je ponovno imao inicijativu, ali je Rudeš prvi stigao do prilike. Bašić je dao sjajnu loptu u prostor za Martina Sekulića, koji je prošao braniča pa zaobišao i vratara Gundela-Takacsa, a kada je trebalo malo iskosa poslati loptu u gol, poslao ju je u vanjski dio mreže. I dok su se njegovi suigrači, pa i 20-ak vjernih Rudeš Boysa držalo za glavu, Jarun je složio brzi kontranapad koji je pogotkom okrunio Gabriel Groznica, ofenzivac koji se najviše svidio u redovima Lekinog sastava.

Pogodak je unio paniku u redove gostujuće momčadi, Landeka i sportski direktor Silvio Marić, koji sjedi na klupi su krenuli dogovarati spasonosni plan jer je remi bio ravan porazu, budući da je Varaždin bježao dva boda uoči zadnja tri kola.

Zaigrao je Rudeš konkretnije od 70. minute, navaljivali su prema golu Jaruna, ali nisu uspijevali pronaći put do mreže. Nervoza je rasla i na tribinama, a onda je nastao muk u 85. minuti. Nakon sudara Groznice i Dominika Pavleka, stoper Rudeša je ostao nepomično ležati na travnjaku. Nakon intervencije liječničke službe Rudeša, Pavlek se nakon nekoliko minuta pridignuo i odšetao s terena uz veliki pljesak okupljenog mnoštva.

Na samom kraju su igrači Rudeša nakon gužve u kaznenom prostoru Jaruna reklamirali jedanaesterac kod suca Ivana Bebeka, ali glavni arbitar je samo odmahnuo rukom. Stisnuli su Landekini igrači suparnika za ovratnik, igralo se uglavnom na 20 metara od gola domaćina, međutim treći pogodak na utakmici nismo vidjeli. Varaždin je ovim remijem na zapadu Zagreba zaradio meč loptu...



Tagovi

Druga HNLNK RudešNK JarunJerko LekoSilvio Marić

Ostale Vijesti