Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Leko najavio Lučića i četvoricu iza, Čabrajine 'slatke brige' s krilima, vraća se Sahiti, Vušković na klupi? (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 05.03.23. | 09:48

Neupitan status favorita ima domaći sastav, ali svi znaju da je teren jedino mjerilo svega…

Pretposljednju utakmicu 24. kola HNL-a će na Poljudu odigrati nogometaši Hajduka i Lokomotive. Nakon teškog poraza od Dinama, Bijeli su se protiv Bijelo-plavih u Gradskom vrtu vratili na pobjednički kolosijek, a najvažnija priča s te utakmice je da se Leko ipak prilagodio momčadi kakvu trenutno ima na raspolaganju te je (mnogi će reći napokon) zaigrao s četvoricom u posljednjoj liniji.

Hajduk je slavio, igrao veoma dobro svih 90 minuta, a uvjerljivo prvo ime utakmice je bio Filip Krovinović. Neki će reći dužnik, neki taoc sustava, neki pak vjeruju da u ovom trenutku igra najbolje što može, ali ono što je sigurno da Krovinović ima još puno dinamita u nogama i da ono najbolje od njega tek treba doći. Protiv Osijeka je prvo izvrsno izveo udarac iz kuta kojeg je u pogodak majstorski pretvorio wunderkind Vušković, da bi onda nakon asistencije Livaje sjajno poentirao ljevicom iz nimalo lagane situacije.

Protiv Osijeka je Krovinović bio polušpica, Livaja istureni napadač, dok su u sredini vezne linije ordinirala 'dva radnika', Fossati i Grgić. Potonji je tu za odrađivanje onog najprljavijeg posla, dok je Fossati igrač koji o nogometu zna sve što treba, sposoban je razigrati, ali i opaliti iz daljine ako se za to ukaže prilika. To se ne bi trebalo mijenjati ni danas, spomenuti trojac borit će se protiv onog Lokomotivinog Bubanja-Marić i prema naprijed Stojković, a tko će na kraju teren napustiti nasmijanog lica tek treba vidjeti.

Što se tiče posljednje linije, Melnjaku uloga lijevog stopera u slučaju s trojicom u posljednjoj liniji ni u kojem slučaju ne ogovara, a sada će, kao lijevi bek, moći dati ono najbolje od sebe. Lijevo će, dakle, biti Varaždinac, desno Mađar Lovrencsics, dok su središnji braniči Nigerijac Awaziem i Portugalac Ferro. Vušković, za kojeg strani mediji javljaju da Hajduk traži između 12 i 16 milijuna eura, seli na klupu. Nadalje, ulogu prvog vratara bi trebao zaržati Ivan Lučić koji je debitirao za Bijele u Gradskom vrtu, a usproks primljenom golu je ostavio veoma dobar dojam.

Ono oko čega ne bi trebalo biti pitanja kad je riječ o Hajduku je i uloga Rokasa Pukštasa koji bi i danas trebao biti starter, s tim da bi pokoju minutu vjerojatno dobiti i Emir Sahiti. Miljenik splitske publike i jedan istinski 'all-arounder' u momčadi Hajduka se oporavio od ozljede koji je zaradio u ogledu s Rijekom prije mjesec dana, ali ga Leko sigurno neće odmah staviti u prvih 11, već će ga se postepeno dozirati kako to obično biva u takvim situacijama.

Što se tiče Lokosa, kod njih nema previše iznenađenja. Kako kod Hajduka zbog kartona nema desnog beka Mikanovića, tako kod njih nema lijevog beka Milićevića. Što se tiče ozljeda, Čabraja se po tom pitanju ne može požaliti, nedostaju tek Santini i Bošković, dok je Leko s druge strane u puno većim problemima radi izostanka Eleza, L.Kalinića, Kalika, Prpića, Borevkovića i donedavno Sahitija koji je sada opet u konkurenciji.

Lokose je prilično ispuhala utakmica protiv Dinama u kojoj nisu uspjeli napraviti senzaciju i plasirati se u polufinale Kupa. Nakon 90 minuta, na semaforu je bilo 1:1, ali su onda Drmić i Ljubičić u dodanih 30 minuta odlučili pitanje pobjednika. Svi oni koji su u tom ogledu navijali za momčad s Kajzerice i dalje vjerojatno razmišljaju o diranju lopte Aliyjua, ali u razgovoru za Germanijak je Nigerijac istaknuo kako je siguran da lopta ne bi ušla u gol…

Čabraja neće izmišljati toplu vodu prije odlaska u Split. Mersinaj i De Has bit će stoperi, Cipetić desno, a izostankom Milićevića će se lijevo spustiti Josip Pivarić. Trojac iz vezne linije smo već prošli, stoga nam ostaju samo ona trojica prema naprijed, a od njih su najsigurniji Stojković i Kulenović.

Za krile pozicije bore se Goričan, Aliyu, Kačavenda i Vasilj, a tko će startati, a tko biti jocker s klupe, zna samo Čabraja. U svakom slučaju, Lokosima neće nedostajati brzine i okomitosti, jer to su vrline koju posjeduju sva četvorica, a trener će odlučiti od koga može dobiti najviše.

Sudac utakmice je Patrik Kolarić (Čakovec), pomoćnici su Luka Pajić (Rijeka), Ivan Starčević (Bjelovar), a četvrti sudac je Dario Kulušić (Šibenik). U VAR sobi je Marin Vidulin (Kanfanar), dok je AVAR Goran Perica (Šibenik).

Očekivani sastavi:

Hajduk (4-2-3-1):

Lokomotiva (4-2-3-1):




Tagovi

HajdukNK LokomotivaLokomotiva ZagrebHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti