Luka Batelic/PIXSELL
Luka Batelic/PIXSELL

Legendarnom Kiselom nagrada za fotografiju godine!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.03.24. | 19:17

Vrhunski fotoreporter agencije Pixsell Marko Lukunić pobjednik je HNS-ova natječaja za fotografiju godine vezanu uz reprezentaciju Hrvatske

Svečano je bilo u Maksimiru uoči prvog treninga reprezentacije. Na press konferenciji su Joško Gvardiol i Mario Pašalić najavili pripreme, a potom je zapravo stigla zvijezda večeri.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Marko Lukunić - Kiseli, pobjednik je HNS-ovog natječaja za najbolju fotografiju praćenja Hrvatske nogometne reprezentacije u 2023. godini. Legendarni Kiseli uhvatio je trenutak kada je Mario Pašalić napravio škarice pred vratima Nizozemske tijekom utakmice polufinala Lige nacija u Rotterdamu.


“Hvala na nagradi. Teško je uhvatiti skokove i škarice te da se otvori “rupa”. No, otvorilo mi se. Hvala i Pašaliću”, rekao je riječiti Lukunić kojem su priznanje predali Pašalić kao akter na fotografiji te Joško Gvardiol jer je to bila želja Markova sina Petra. A upravo je Lukunić junior postao vlasnik Gvardiolova dresa.

Marko Lukunić rođen je u Zagrebu a sportskom fotografijom počeo se baviti od rane mladosti radeći za mjesečnike Nogomet i Košarka. Put ga je preko Večernjeg lista odveo u agenciju Pixsell za koju radi dugi niz godina. Osim što je apsolutni majstor za sportsku fotografiju, Lukunić vrlo profesionalno prati sve događaje i pojave.

Često se može vidjeti na biciklu kako patrolira centrom Zagreba "naoružan" objektivima a mnogi će se sjetiti scene kada je Lukunić završio u Manduševcu na norijadi radeći svoj - posao!

"Imam više pregleda na youtube nego neki naši pjevači", zna često reći veseli Kiseli kada mu spomenu tu scenu.

Osim po vrhunskoj fotografiji Lukunić je poznat upravo po vedrom duhu, uvijek spreman na šalu i jedan od onih koje vam je uvijek drago sresti ih. S osmijehom na licu, šiltericom na glavi, biciklom pod nogama i fotoaparatom - Lukunić je idealan primjer “old school” fotoreportera i da nije vlasnik sjajne fotografije Pašalićevih škarica - nagrada bi opet otišla u prave ruke.


Redakcija Germanijaka čestita našem dragom Kiselom na nagradi i želi mu još puno ovakvih sjajnih fotografija, već sa predstojećeg Eura u Njemačkoj!


Tagovi

Joško GvardiolHNS

Ostale Vijesti