Legendarni Obafemi Martins se vratio u Italiju, danas potpisuje za 11. klub u karijeri

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 06.02.20. | 10:36

PES i Oba Martins – veća ljubavna priča od Romea i Julije

Ovaj 35-godišnjak postao je planetarno poznat zbog svoje nevjerojatne brzine, a u jedno vrijeme na njega su gledali kao najbržeg nogometaša svijeta.

Osim što je bio nevjerojatno brz, Martins je bio i više nego dobar u drugim segmentima igre te je on netko koga suparnički braniči nikako nisu voljeli čuvati.

Njegov prvi europski klub bila je talijanska Reggiana, ali ga je još kao juniora zamijetio milanski Inter koji ga otkupljuje za 750 tisuća eura.

Nakon pet godina provedenih u dresu Nerazzurra legendarni Oba Martins seli put Otoka gdje za 16 milijuna eura postaje novi igrač Newcastlea.

Na St.Mary's stadionu Nigerijac je odigrao neke od svojih najboljih utakmica, a ne treba ni govoriti kako je odmah po dolasku u klub postao najveći miljenik domaćih navijača. Martins je jednako tako bio poznat i po tome što je na planetarno popularnoj igrici PES imao ubrzanje 99, što nitko prije njega nije imao. Lijevo Duff, desno Martins, a u napadu stasiti Mark Viduka. Dobri stari dani…          

Nakon tri godine odlazi u Wolfsburg, ali tamo se nije dugo zadržao pa je tako od 2009. do 2013. godine promijenio pet klubova, a to su još Rubin, Birmingham, Levante i Seattle Sounders.

U MLS-u je ostavio i više nego dobar trag, a za Seattle Souderse je u 72 nastupa skupio 40 pogodaka i 20 asistencija.

Upravo ste o Seattlu već imali prilike čitati na Germanijaku, a podsjetnik kako je grad poznat po biznisu, Microsoftu, kavi i popularnim glazbenicima sada postao i grad sporta možete pronaći u nastavku teksta:

U veljači 2016. Martins odlazi put Kine gdje je igrao za Shanghai Greenland Shenhua, a posljednjih godinu dana je na burzi rada budući da je nastojao ostati na azijskom kontinentu ali nikako nije uspijevao pronaći angažman koji bi ga zadovoljio njegove sportske i financijske apetite.

Mjeseci su prolazili, a budući da ovaj 35-godišnjak nije svakim danom sve mlađi, odlučio se „pošto-poto“ vratiti u formu i aktivnom nogometu pa bi tako svoju karijeru trebao nastaviti u Serie B.

Pescara je u ovom trenutku osmoplasirana momčad druge talijanske lige, a cilj im je doći do mjesta koje vodi u playoff za ulazak u prvu ligu.

Iako još uvijek nema službene potvrde ovog transfera, Martins bi sa svojim novim poslodavcem trebao potpisati šestomjesečni ugovor s mogućnošću produženja.

Dodajemo za kraj kako je u 42 nastupa za reprezentaciju Nigerije skupio i 18 pogodaka, a njegova tržišna vrijednost danas iznosi okruglih milijun eura.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Serie BZimski prijelazni roktransferiPescaraObafemi Martins

Ostale Vijesti