REUTERS/Craig Brough
REUTERS/Craig Brough

Leedsu nije pomogla niti promjena trenera, golijada Chelseaja protiv Burnleya

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 05.03.22. | 19:13

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić je igrao za Chelsea od 70. minute

Nasljednik Marcela Bielse na klupi Leedsa Jesse Marsch nije uspio započeti svoj stint u klubu pobjedom – Leicester je slavio na King Power stadionu s 1:0. No, prezentirali su igrači Leedsa energičnu izvedbu na gostujućem terenu, visoko su pritiskali protivnika i igrali dosta direktno. Da je bilo malo više preciznosti u nogama Jacka Harrisona, Rodriga, Juniora Firpa ili Rapinhe, Leeds bi čak i stigao do toliko željene pobjede. Ovako je Harvey Barnes odigrao dupli pas s Kelechijem Iheanachom i pogodio drugi kut Leedsovih vratiju u 66. minuti utakmice za konačnih 1:0.

Barnesov pogodak pogledajte OVDJE

A strateg Leeda Marsch je nakon utakmice istaknuo kako je njegova momčad razočarana ovim porazom.

Razočarani su jer znaju da su odigrali dobru utakmicu i da su zaslužili bolji rezultat od ovoga. Ali teško je nešto promijeniti nakon samo četiri dana. Ponosan sam na ovu grupu i koliko smo daleko došli u kratkom vremenu. Moramo popraviti još puno detalja u svojoj igri. U stresnoj smo situaciji jer nam trebaju bodovi, ali moramo nastaviti vjerovati u svoj rad”, rekao je Marsch nakon poraza.

U kasnijem terminu, Chelsea je svladao Burnley s visokih 4:0, a sve golove su igrači Thomasa Tuchela zabili u drugom dijelu utakmice. James je doveo Chelsea u vodstvo kod Burnleyja u 47. minuti, kada je s dva lažnjaka ispremiješao obranu Burnleya pa pogodio u suprotnu malu mrežicu.

Jamesov pogodak pogledajte OVDJE

Zatim su uslijedile minute Havertza. Nijemac je svoj prvi gol na utakmici zabio u 52. minuti i to glavom na Pulišićev asist.

Havertzov prvi pogodak pogledajte OVDJE

Već tri minute kasnije Havertz je spretno i sretno stigao do drugog gola.

Havertzov drugi gol pogledajte OVDJE

Konačnih 4:0 postavio je Pulišić u 69. minuti. Veznjak Chelseaja i to nakon što je iskoristio veliki poklon obrane Burnleya.

Pulišićev pogodak pogledajte OVDJE

Dodajmo i kako je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić za goste igrao od 70. minute.

U ostalim utakmicama Aston Villa je s 4:0 slomila Southampton pogocima Watkinsa (9.), Luiza (44.), Coutinha (52.) i Ingsa (54.). Newcastle je pak s 2:1 bio bolji od Brightona. Fraser (12.) i Schar (14.) su donijeli dva gola prednosti "svrakama", a Dunk (55.) je uspio samo smanjiti konačni rezultat.

Brentford je uzeo bodove na gostovanju kod Norwicha. Gosti su slavili s 3:1, a hat-trick je postigao Ivan Toney (32., 52.-11m, 57.-11m). Pukki je u sudačkoj nadoknadi postigao tek utješni gol za Norwich. Crystal Palace je na gostovanju kod Wolverhamptona slavili s 2:0 i to golovima Matete (19.) i Zahe (34.-11m).

Premier League, 28. kolo

Subota, 5. ožujka

Leicester City – Leeds United 1:0

Aston Villa – Southampton 4:0

Burnley – Chelsea 0:4

Newcastle – Brighton 2:1

Norwich – Brentford 1:3

Wolverhampton – Crystal Palace 0:2

Liverpool – West Ham United 1:0

Nedjelja, 6. ožujka

Watford – Arsenal (15.00)

Manchester City – Manchester United (17.30)

Ponedjeljak, 7. ožujka

Tottenham – Everton (21.00)

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Leeds UnitedLeicesterChelseaMateo KovačićChristian PulisicReece James

Ostale Vijesti