REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Laporta na čelu Barcelone, hoće li uspjeti zadržati Messija?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.03.21. | 08:29

Katalonski klub ima novog predsjednika koji je u prvoj eri stvorio jednu od najboljih momčadi svih vremena

Joan Laporta postati će predsjednik Barcelone nakon trijumfa na nedjeljnim izborima. Ukupno je glasovalo 55.611 članova, a Laporta je osigurao 54,3 posto glasova, pobijedivši suparnike Victora Fonta (30 posto) i Tonija Freixa (9 posto).

 To znači da će Laporta uživati ​​u drugoj eri na čelu kluba. Laportin prvi mandat predsjednika Barcelone bio je izrazito uspješan. Vodio je klub 2003. i napustio ga sedam godina kasnije nesumnjivo stvorivši najbolju momčad na svijetu. S Pepom Guardiolom na čelu i zvijezdama kao što su Andres Iniesta, Xavi i Lionel Messi postavili su mjerilo kvalitete u igri. Zapravo, još uvijek se smatraju jednom od najvećih momčadi svih vremena.


 Laportin izazov u njegovoj drugoj eri na čelu kluba bit će, međutim, još veći. Barcelona je zaglibila u dugove i bit će prisiljena na drastične rezove u pogledu svoje potrošnje u mjesecima koji slijede. Nadalje, Messijev ugovor istječe na ljeto. Laporta je onima koji su glasali za njega prije izbora obećao da će njihova najbolja šansa zadržati Argentinca biti da glasaju za njega. Stoga bi to bio rani udarac za njegovu vjerodostojnost ako bi Messi otišao.

Kad su ga pitali hoće li sutra biti u kontaktu s Messijevim zastupnicima, rekao je: „Zašto sutra? Mogu razgovarati večeras, noć je duga."

Osim zadržavanja najboljeg igrača najavljivao je i nova pojačanja.

"Izbor Laporte za novog predsjednika Reala oživjet će rat između Reala i Barcelone. Laporta je već kontaktirao agenta Davida Alabe, a velika želja mu je i Erling Haland, s čijim menadžerom je također razgovarao", piše španjolski AS.



Tagovi

Joan LaportaLionel Messi

Ostale Vijesti