Drago Sopta/HNS
Drago Sopta/HNS

Kustić: “Idemo prema izboru stranog povjerenika za suce”

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.04.24. | 14:22

Predsjednik HNS-a otkrio je smjer kojim će ići odluke oko suđenja a uskoro bi trebali objaviti i izvještaj povjerenstva koje je vodila Lada Rojc

Nakon Skupštine HNS-a pred medije je izašao Marijan Kustić koji se kratko osvrnuo na ono što je završilo u kratkom roku i jednoglasno.

“Sve je prošlo u najboljem redu. Sve odluke su podržane”, rekao je predsjednik HNS-a prije nego je krenulo s temom suđenja.


“Svjesni smo da se jako dobro pokazalo u utakmicama u kojima su sudili. Mislim da ćemo u idućim danima donijeti još neke konkretne odluke po pitanju Sudačke komisije. Imao sam sastanak s gospođom Ladom Rojc oko izvještaja povjerenstva koje smo oformili nakon puštanja VAR snimaka u javnost pa nakon toga donijeti odluke”.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

HNS još uvijek nije donio odluku tko će suditi finale Kupa, ali čini se da je jako blizu odluke koja bi mogla odjeknuti.

“Nije se donijela definitivna odluka, ali idemo prema stranom povjereniku za suđenje”, rekao je Kustić. Doduše, povjerenik za suđenje je Ivan Novak koji je u svim ovim stvarima u posljednje vrijeme bio lišen bilo kakve odgovornosti. No, možda se dolaskom novog povjerenika mijenja i opseg posla pa će novo lice preuzeti posao Novaka i Brune Marića. Bilo bi logično…

U svakom slučaju, Kustić smatra kako je uvođenjem stranih sudaca pokazana spremnost da se riješe problemi u domaćem nogometu.

“Postoje greške i kod stranih sudaca. Percepcija je takva kakva jest, a to možemo riješiti konkretnim odlukama. Siguran sam da ćemo to napraviti. Pokazalo se da Savez želi da sve bude regularno i transparentno. Žalosti me što nemamo suca na velikom turniru ali kada imate igrača, trebate ga istrpjeti. Pogotovo kod mladih - oni moraju imati našu podršku. I trebamo istrpjeti neke greške. Bitno je da nema namjeru”, smatra Kustić što je ujedno i odgovor na pitanje zašto je Mateo Erceg delegiran već ovo kolo iako je dobio negativnu ocjenu nakon Rujevice.

Kustić je spretno izbjegao odgovor na dojam o Skočiću kao izborniku U21 reprezentacije prepustivši tu temu Stipi Pletikosi.

Finale Kupa igra se na dvije utakmice.

“Dobra odluka. Na Rujevici su bila velika oštećenja. Razgovarajući sa svima, zaključili smo kako je najbolje rješenje da se igraju dvije utakmice. Pričali smo i s kolegom iz Slovenije i oni su blizu da krenu tim smjerom”, zaključio je Marijan Kustić.



Tagovi

HNSMarijan KustićHrvatski nogometni savezSkupština

Ostale Vijesti