Action Images via Reuters/Carl Recine
Action Images via Reuters/Carl Recine

Kultni engleski klub ponizio Lisice u FA kupu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.02.22. | 19:02

Četiri gola su primili od drugoligaša

Prošle sezone Leicester je bio punopravni kandidat za Ligu prvaka, što je propustio u prošlom kolu, no u ovoj se nešto čudno događa s momčadi Brandona Rogersa. Ozljede nekolicine važnih nogometaša jedan su od uzroka problema, ali ne mogu biti isprika za ono što se večeras dogodilo Premijer ligi u šesnaestini finala FA kupa. Leicester je na Nottingham Squareu izašao u vrlo jakoj postavi, a drugoligaš mu je servirao jedan od najtežih poraza ove sezone - 4:1.

Momčad sa King Power stadiona dopustila je domaćinu da mu tri puta zatrese mrežu između 23 i Čeitir32 minute - nedopustivo kada se uzme u obzir razlika u kvaliteti igračkog kadra i kada se zna da Leicester vrijedi pola milijarde eura, nekih deset puta više u odnosu na Nottingham.

Nogometaši Leicestera osramotili su se na City Groundu kada su Philip Sinkernagel, Brennan Johnson i Joe Voral, slali jednu za drugom loptu u mrežu Dannyja Warda (branio je umjesto Schmeichela koji je ostao na klupi).

Raspoloženje gostiju popravilo se nakon maestralnog dodavanja Jamesa Madisona na vanjski dio stopala, te pogotka Kelecia Ichencha iz vrlo teške pozicije, iako je mreža bila nebranjena. Umjesto da Leicester od kraja poluvremena skupi snagu na krilima gola za povratak, čekalo ga je novo razočaranje. Prošlo je sat vremena igre, a bivši igrač Bodoa/Glimta poslao je loptu Jedu Spenceu prije nego što ju je rutinski pretvorio u gol.

Koliko je desetoplasirana momčad Premier lige bila nemoćna u Nottinghamu govore samo dva udarca u okvir gola tijekom 90 minuta borbe. Usporedbe radi, Forest je poslao njih sedam, što potvrđuje sjajnu realizaciju momčadi koja je držala loptu u nogama samo 37 posto vremena. Novi dokaz da nije važno imate li terensku inicijativu, nego što radite s loptom dok je ona s vama.

Poraz koji Leicesteru ozbiljno kvari raspoloženje uoči okršaja s Liverpoolom i West Hamom u Premier ligi, a koji mu izmami osmijeh na lice i podiže samopouzdanje Foresta, momčadi koja će se kasnije ove sezone boriti za doigravanje prvenstva.

Rezultati:

Liverpool - Cardiff 3:1

Nottingham - Leicester 4:1

Bournemouth - Boreham Wood 19:30


Ostale Vijesti