HNK Hajduk Split
HNK Hajduk Split

Krovinović: "Čestitke Čavlini, nadam se da smo pobjedom digli neke navijače"; Sahiti: "Bijeli dres je težak, baš mi je falio ovaj gol"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 24.09.23. | 08:01

Podijelili su svoje dojmove nakon teško izborene pobjede.

Nogometaši Hajduka prekinuli su neugodan niz od dva poraza te su pobjedom protiv Lokomotive unijeli prijeko potreban mir uoči velikog derbija protiv Dinama, koji je na rasporedu za tjedan dana. Pobjedu splićanima osigurao je lijep pogodak Emira Sahitija u 76. minuti, a teško izborenu pobjedu komentirao je Filip Krovinović, kojem je zbog minimalnog zaleđa te uz pomoć VAR-a poništen pogodak na početku drugog poluvremena.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Teška utakmica, ali zaslužena pobjeda. Dali smo sve od sebe, to se vidjelo. Imali smo prilika, moj poništen gol. Livajin ofsajd, stativa, moj udarac kada je njihov igrač tijelom skinuo s crte. Nažalost, nismo zabili, ali trud se isplatio, 1-0, slatko, i to je to. Čestitke Čavlini na top utakmici. Naš gol je iz odbijanca, Sahiti se odlučio na udarac. Sretan sam zbog njega jako. Treba tako nastaviti, nadam se da će nas opet razveseliti", rekao je Krovinović nakon utakmice.

Slijedi veliki derbi.

"Pobjeđivati je uvijek bitno. S ovom pobjedom smo se, nadam se, digli neke navijače. Nadam se punom stadionu protiv Dinama i odličnoj atmosferi. Nakon dugo vremena držimo prvu poziciju, bez obzira što Dinamo ima dvije utakmice manje. Lijepo je biti prvi, to treba držati. Nismo bili u ovoj situaciji često otkad sam došao, treba to pokušati držati što duže. Prvenstvo je dugo, bit će svega", poručio je veznjak.

Tri boda komentirao je i jedini strijelac Emir Sahiti.

"Zasluženo smo pobijedili. Imali smo puno prilika. Čavlina je dobro branio, dobar golman, talentiran. Dobar osjećaj je kada zabiješ gol, najbitnije je da smo pobijedili. Moramo zaboraviti ovu utakmicu, čeka nas veliki derbi. Trener ima povjerenje u mene. Dajem sve od sebe i kada mi je teško. Treniram jako, hvala Bogu da se to vrati".

Kosovar je zabio jako lijep pogodak za tri boda.

"Opalio sam, vidio sam prostor, da je desna strana prazna. Baš mi je falio ovaj gol. Svaki igrač želi zabiti. Baš sam sretan."

Sljedeći ispit je Dinamo na Poljudu, koji će, zasigurno, biti ispunjen.

"Moramo dati sve od sebe. Ovaj bijeli dres je težak. Navijači su naš 12. igrač. Nema nitko ovakve navijače u Hrvatskoj, a možda ni u Europi", zaključio je Sahiti. (I.M.)



Tagovi

HajdukNK Hajduk SplitHrvatska nogometna ligaHNLFilip KrovinovićEmir Sahiti

Ostale Vijesti