Arne Dedert/DPA
Arne Dedert/DPA

Kristijan Jakić EKSKLUZIVNO za Germanijak: "Kapetane, obećanje je ispunjeno"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 15.04.22. | 12:09

Hrvatski reprezentativac napravio je podvig sa svojim Eintrachtom te se s 3:2 pobjedom nad Barcelonom plasirao u polufinale Europa lige. Na Nou Campu sinoć je bilo trideset tisuća gostujućih navijača

“Javim se poslije doručka”, poslao je Jakić poruku. I javio se. Uvijek se javi. Da nismo imali pojma kako je sinoć završila utakmica u Barceloni, njegov glas bi jasno sugerirao da je Eintracht napravio podvig.

“Evo, još uvijek smo pod dojmom. Malo smo spavali, ali ujutro se probudiš i prvo pitanje bilo je; jel’ smo ovo sanjali”, euforično nam je prepričavao Kristijan Jakić kojeg smo uhvatili u Barceloni. Naime, igrači Eintrachta su nakon utakmice ostali u Španjolskoj te će danas poslijepodne za Frankfurt.

“Sinoć smo došli u hotel, malo proslavili. Ujutro smo već odradili regeneraciju, malo se istrčali i sada idemo prema aerodromu. Tri sata leta, nije puno”.

Nogometna Europa priča o domaćinskoj atmosferi koju je Eintracht imao na Nou Campu. Činjenica je da su gosti imali navijanje i podršku kao da su na svome stadionu.

“Ne možeš vjerovati. Kada smo jučer stigli na stadion, otišli smo odmah na teren. Bilo je dva sata prije utakmice. I gledamo tribine, na svakom kutku samo naši navijači. Gledamo se dolje na travnjaku, gurkamo se i pitamo “Pa što je ovo?”. Bilo je naših barem trideset tisuća, a kada smo zabili gol osjećaj je bio kao da ih je pedeset tisuća. Nemam riječi kako da opišem taj osjećaj. Tko zna na koje su načine sve dolazili do ulaznica, ali uspjeli su. Svaka čast i veliki respekt”.

Što se same utakmice tiče, kada smo prošli tjedan pričali o tome, Jakić je rekao da moraju ponoviti utakmicu iz Frankfurta.

“Moramo ići na glavu, pa što bude” - rekao nam je tada. I zaista, to su i napravili.

“Svi smo mi znali kako će igrati Barcelona. Oni su stroj. No, mislim da smo im se oduprijeli taktički i fizički. Bili smo na visokoj razini sve do pred kraj, ali to je i razumljivo. Zapravo, plan je bio ponoviti prvu utakmicu s boljom završnicom. Na 3:0 imali smo dvije prilike da zaključimo priču ali nismo i Barcelona se vratila. No, izdržali smo i zato je sada slađe”.

On osobno je odigrao sjajnu utakmicu. Nije ga sputao niti rani žuti karton koji je dobio zbog prekršaja…

“Ma ne. Malo sam se iživcirao, malo se ispuhao i nastavio dalje igrati. Doduše, kada dobiješ karton onda si malo mudriji, nekako brže razmišljaš i ne ideš toliko na siguricu”.

Međutim, taj karton koštat će ga nastupa u prvoj utakmici polufinala protiv West Hama.

“A tako je ispalo. Vjerujem da tko god igra da će dati sve od sebe da ponovimo ovakvu utakmicu. Ja ću biti spreman za uzvrat”.

Jakić je imao puno čestitka nakon utakmice, jedna je bila posebna. Sletjela je iz Madrida

“Kada smo bili u Dohi, pričali smo o ovoj utakmici i Luka Modrić mi je u jednom trenutku rekao: “Jaka, morate ih dobiti”. Pogledao sam ga i rekao: “Kapetane, obećavam da ćemo to riješiti”. A znate kako je, kada nešto obećaš moraš to i ispuniti”, smije se Jakić.

Finale Europa lige igra se 18. svibnja u Sevilli. Na putu do te utakmice pred Jakićem i društvom iz Frankfurta stoji West Ham.

“Da budem iskren, uopće nismo razmišljali još o tome. Toliko smo pod dojmom ovoga od sinoć da nismo stigli razmišljati o idućem protivniku. Uostalom, u nedjelju smo u Berlinu kod Uniona što nam je jako bitna utakmica. Ganjamo Europu da bi i sljedeće godine mogli igrati ovakve utakmice. Bit će vremena o West Hamu”, poručio je Jakić koji će sve od sebe napraviti da se u Sevilli igrao njemačko finale. Dakle, on s jedne a njegov cimer iz reprezentacije Joško Gvardiol s druge…

“Kamo sreće da bude tako, ali idemo korak po korak, pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti”, završio je Jakić.


Tagovi

Kristijan JakićBarcelonaEintracht FrankfurtEuropska liga

Ostale Vijesti