Kriminalna utakmica Šunjića: Igrao dvije minute, skrivio penal i pocrvenio

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.01.20. | 16:09

Na svu sreću njegova je momčad u konačnici slavila.

U trećem kolu natjecanja njegov Birmingham City snage je odmjerio s nekadašnjim osvajačem Premier lige i kultnim klubom koji posljednjih godina pokušava pronaći put ka povratku među elitu. Riječ je o Blackburnu, klubu koji se također nalazi u Championshipu i koji je, baš kao i Birmingham, negdje u sredini ljestvice (Blackburn je 13., Birmingham 18.), a u 3. kolu FA kupa oba su sastava izašla u praktički najjačim sastavima.

Birmingham je poveo na samom startu utakmice preko nekadašnjeg juniora Arsenala Dana Crowleyja (4'), a isti rezultat zadržao se na semaforu sve do kraja prvog poluvremena.

U nastavku utakmice Blackburn je imao nešto veću inicijativu pa je strateg domaćih razmišljao da bi sada za njegovu momčad bilo najbolje da u igru uđe jedan defenzivni veznjak koji nije sklon nekim velikim „fantaziranjima“, a i nije netko tko je sklon greškama te igra dosta racionalno, naročito za nekog tko ima svega 23 godine.

Igrala se 58. minuta, a Španjolac Clotet je u igru uveo Ivana Šunjića. Iako je trebao biti dodatna sigurnost svojoj momčadi, on se ispostavio kao nešto potpuno suprotno. Naime, nekadašnji veznjak Lokomotive i Dinama u dvije je minute uspio skriviti kazneni udarac, a prilikom tog nemilog događaja za njegovu momčad Šunjić je dobio direktan crveni karton.

Adam Armstrong, nekadašnja velika nada Newcastlea, rutinski je odradio zadaću s bijele točke te je do kraja utakmice bilo potpuno neizvjesno tko će u daljnju fazu natjecanja. Podsjećamo, pravila FA kupa su takva da ukoliko utakmica završi bez pobjednika igra se uzvrat, ali na svu sreću po domaći sastav do njega ipak neće doći budući se u 90. minuti utakmice ukazao Jeremie Bela koji je bio precizan nakon lijepe asistencije Maghome.

7 330 ljudi prisutnih na St.Andrew's stadionu doživjelo je pravu erupciju oduševljenja, dok (nažalost, moramo tako napisati) glupi potez bivšeg mladog reprezentativca u konačnici se ipak nije pokazao presudnim da njegova momčad zapne u trećem kolu kultnog FA kupa.

Za kraj valja istaknuti kako je Šunjić stigao u Birmingham iz zagrebačkog Dinama ovog ljeta za osam milijuna eura, a od samog starta ustalio se u početnih 11 kluba iz drugog najvećeg engleskog grada.

Njegova dosadašnja statistika govori kako je do današnjeg dana imao 25 nastupa Bluese, a pritom je zabilježio dva pogotka, sedam žutih kartona i nakon današnje utakmice jedan crveni.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

FA CupIvan ŠunjićBirminghamBirmingham CityBlackburn

Ostale Vijesti