REUTERS/Pablo Morano
REUTERS/Pablo Morano

Krilo po ukusu Pereza: Real priprema 50 milijuna za igrača koji je utišao Bernabeu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.04.23. | 19:39

Iza 23-godišnjeg Nigerijca je sjajna sezona.

Real Madrid je prošlog vikenda poražen na domaćem, terenu od Villarreala, a glavni krivac za to je mladi Samuel Chukwueze. Zabio je dva pogotka, no osim samih golova, važniji je način na koji je matirao obranu Kraljevskog kluba.

Prvo je poentirao za 1:1 nakon što je krasnim driblingom u prazno poslao Nacha i lijepo savladao Courtoisa udarcem s ruba kaznenog prostora. Taj potez ujedno je kumovao i tome da Nacho bude najlošije ocijenjeni igrač u startnoj postavi Reala. Pobjednički gol Chukwueze je zabio u 80. minuti i bilo je to pravo remek-djelo. Primio je loptu na 20-ak metara i prekrasnom dijagonalom pogodio 'malu mrežicu'.


Imun na njegovu prezentaciju nije ostao ni Florentino Perez, alfa i omega kluba sa Santiago Bernabeua.

„Florentinu svidjelo što je vidio i u loži su razgovarali o mogućnosti da imaju Viniciusa u jednom bendu i Chukwuezea u drugom, dva bodeža“, navodi Marca.

Interes za Nigerijcem postoji u Premier ligi, no dosad je problem predstavljala visoka odštetna klauzula od 100 milijuna eura. Ali, njegov ugovor istječe u ljeto 2024. godine i naredni prijelazni rok Villarrealov je zadnji vlak za zaradu. Marca spominje kako bi ih zadovoljila polovica tog iznosa, a 50 milijuna eura ne predstavlja prevelik zalogaj za Pereza.

Chukwueze je u Villarreal stigao 2017. godine iz nigerijske Diamond Academy, a ove je sezone u 40 utakmica u svim natjecanjima ostvario respektabilne brojke od 13 golova i 11 asistencija. (I.M.)




Tagovi

Samuel ChukwuezeReal MadridFlorentino PerezVillarreal

Ostale Vijesti