Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Krenula 2. HNL: Fućak matirao Varaždince, Osijek slavio u Sesvetama

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 13.08.21. | 19:11

Iz lige na kraju sezone ispada čak pet klubova

Danas nam se u 17:30 sati susretima Orijenta protiv Varaždina te Sesvetama protiv Osijeka II vratila 2. HNL. Nova drugoligaška sezona zasigurno će ponuditi pregršt neizvjesnosti jer će na kraju natjecateljske godine iz lige ispasti barem tri kluba, s obzirom na to da se natjecanje sa 16 smanjuje na 12 sudionika.

Sigurni putnici u trećeligaški nogomet su rezervne momčadi Dinama i Osijeka, s obzirom na to da druge momčadi prvoligaša više neće moći nastupati u navedenom rangu natjecanja. Borba za ostanak, već zato sada možemo kazati, neće biti dosadna i suhoparna. Dobro, okrenimo se utakmicama.

Nogometaši Orijenta na domaćem su terenu dočekali Varaždince, koji su prošle sezone ispali iz 1. HNL. Iako je gostima cilj ekspresan povratak među prvoligaško društvo, to na Krimeji danas nisu pokazali.

Naime, domaćini su krenuli ekspresno, a glavna je uloga pripala krilnom napadaču Kristianu Fućaku. 22-godišnjak je prvo Karlu Sentiću zabio u 9., da bi vodstvo udvostručio u 11. minuti susreta. Prvi je pao iz velike kontre, trojica defanzivaca gostiju lako su ispala gotovo na centru, a Fućak je potegnuo i ostao jedan na jedan s mladim vratarom koji je loptu morao vaditi iz mreže. Do drugog je stigao glavom nakon centaršuta u kazneni prostor. Suprotna obrana ponovno je bila uspavana.

Varaždinci prvi put ozbiljno prijete u 25. minuti, kada Igor Postonjski gađa donji kut Kristiana Boglića. Orijentov vratar brani, lopta se odbija do Matea Topića, a novi igrač Varaždina ne uspijeva naciljati okvir gola. U 36. minuti, već je 3:0 za Riječane. Pogriješio je Karlo Sentić, napravio korak previše u svom kaznenom prostoru, a Kristian Fućak napravio presing i trknuo loptu koja je došla do Antonija Frigana. Napadač ne griješi, svojoj momčadi donosi veliku prednost.

Za Varaždince je, zanimljivo, u nastavku debitirao Noa Vugrinec, sin najboljeg strijelca HNL-a svih vremena Davora Vugrinca, koji je utakmicu pratio s tribina. Gosti na kraju dolaze do utješnog pogotka. Matija Kolarić u 86. je minuti i kaznenom prostoru Orijenta preciznom loptom pronašao Stjepana Igreca, a debitant kluba iz velike blizine pospremio loptu u mrežu za 3:1.

U goste Sesvećanima na Stadion Svetog Josipa Radnika, pak, stigla je ekipa s Gradskog vrta. Druga momčad Osijeka povela je već u 3. minuti susreta. Domaćini rezultat poravnavaju u 28. za 1:1 na semaforu na svom stadionu. Bijelo-plavi, međutim, prije kraja poluvremena u 44. minuti stižu do novog vodstva, a u nastavku dodatno povećavaju prednost. Zabili su još dvaput, u 54. i 66. minuti te u novo prvenstvo ušli s pobjedom 4:1.


Rezultati prvih utakmica 2. HNL:

Orijent 1919 - Varaždin 3:1 (Fućak 9' 11', Frigan 36'/ Igrec 86')

Sesvete - Osijek II 1:4



Tagovi

Druga HNLNK VaraždinNK OrijentOsijek IISesvete

Ostale Vijesti