REUTERS/Michaela Rehle
REUTERS/Michaela Rehle

Kraljevski klub se sprema na život poslije Don Carla: Florentino Perez krenuo po Juliana Nagelsmanna!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 13.09.23. | 11:14

Nijemac nakon Talijana na klupi španjolskog giganta? Sada, više nego ikada prije, to itekako ima smisla...

Kad je Nagelsmann dobio otkaz u Bayernu, velika većina je svoj novac stavila na to da će talentirani njemački strateg uskoro preuzeti Chelsea. No, kako je vrijeme odmicalo, tako su dionice 'skijaša' Nagelsmanna opadale, dok su se one od Pochetina povećavale. Lampard je bio prijelazno rješenje, a kad je Argentinac i službeno potvrđen za novog stratega Plavaca, postalo je prilično upitno gdje će bivši trener Bayerna, RB Leipziga i Hoffenheima nastaviti svoju karijeru.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Neki su govorili da će u PSG, neki su tipovali da će put Otoka, baš kao što se posljednjih mjeseci pojavila glasina kako bi mogao u Saudijsku Arabiju. No, Nagelsmann nije žurio, odlučio je kako će prihvatiti samo onu ponudu koja će ga zainteresirati, a ne financijski motivirati pa je tako i dalje u statusu slobodnog trenera.

Real Madrid je nogometna krema. Jedan od najvećih, a možda čak i najveći nogometni klub na svijetu. Kad jednom postaneš dio Kraljevske momčadi, već sljedećeg dana se možeš oprostiti od nogometa. Jednostavno, više od toga ne ide. Ako Real Madrid kojim slučajem nije usamljen na vrhu te hijerarhijske piramide, odnosno ako postoji još pokoji klub na svijetu kojeg se može nazvati nogometnom kremom, onda je to Bayern. A Nagelsmann nakon avanture u Bavarskoj ni ne pomišlja na korak unazad u svojoj karijeri. Dakle, njegov sljedeći klub bit će neki koji je 'u toj kategoriji'. Nema ih puno, ali nema ni puno trenera kao što je 36-godišnjak iz Landsberg am Lecha.

Posljednjih se dana o Nagelsmannu priča kao potencijalnom novom izborniku Elfa. No, to su više špekulacije. Jer, ako si se na ružan način oprostio od Bayerna, teško je očekivati da ćeš dobiti priliku biti izbornik Njemačke. Uloga Bavaraca je, htjeli si to ljudi priznati ili ne, toliko velika.

No, za Nagelsmanna na klupi Njemačke ima još vremena. On je zapravo još uvijek gladan trofeja, a najveću mogućnost da se istih naosvaja ima baš u klubu kao što je Real Madrid. Doduše, isto se govorilo i za Bayern, ali to je sada voda ispod mosta…

 S druge strane, u Kraljevskom klubu se polako spremaju na život poslije Don Carla. On će na kraju sezone preuzeti Brazil, a dosad su se kao njegovi nasljednici najviše spominjali Xabi Alonso te Raul. No, sad se u priču ubacio i Nagelsmann, a da ovo nije samo puko medijsko nagađanje potvrdio je Bild koji piše da Florentino Perez razmatra da 'kapari' njemačkog stratega tako da Bayernu plati polovinu njegovih primanja do kraja sezone. Jer, podsjetimo, Nagelsmann je i dalje na platnoj listi Bavaraca. A oni bi se njegovog velikog ugovora rado riješili…

Kad se malo odvrti film unazad, sjetit ćemo se kako je Nagelsmann, još dok je vodio Andreja Kramarića u Hoffenheimu, odradio rundu razgovora s Real Madridom. Tada je možda bilo malo prerano za njega na klupi ponajvećeg kluba na svijetu, ali danas… Danas to djeluje kao idealan pick i za njega i za klub. Teren se odavno krenuo pripremati, a sada, kad je Nagelsmann malo iskusniji i bez posla, a Ancelotti sigurno odlazi, potencijalni dolazak Nijemca na Santiago Bernabeu djeluje iznimno realno.

Luka Modrić je nedavno proslavio 38. rođendan, a to u prijevodu znači da ukoliko Nagelsmann dođe u Real Madrid prije kraja aktualne sezone, hrvatski mađioničar će imati trenera koji je mlađi od njega. Nadalje, ako se dogovor postigne da Julian sjedne na klupu madridskog velikana tek od starta iduće sezone, onda ipak postoji vjerojatnost da Luka i Julian neće zajedno surađivati. Jer, ugovor Maestra ističe u lipnju sljedeće godine, a očekivati da će mu se na pragu 39. Florentino Perez ponuditi novi je ipak malo nerealno. To možda, iz perspektive Kraljevske momčad, ne bi imalo smisla, ali bi zato, ako pitate dinamovce, imalo smisla da se najveći hrvatski nogometaš u povijesti vrati u Zagreb i svoju posljednju sezonu u karijeri odigra u plavom dresu… (I.A.S.)



Tagovi

Julian NagelsmannCarlo AncelottiReal MadridBayern

Ostale Vijesti