Kraj puta za 'Crvene': RNK Split od Europa lige seli u - Treću ligu!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.05.17. | 16:15

Komisija za licenciranje nije Splićanima dala licencu ni za Drugu HNL...

Nakon što je Rijeka osigurala titulu prvaka, a Hajduk treće mjesto, jedina dvojba uoči posljednjeg kola ovosezonskog izdanja Prve HNL ostala je ona oko putnika u Drugu ligu.

U posljednjem kolu Cibalia dočekuje Lokomotivu, dok RNK Split dočekuje Osijek. Cibaliji je teoretski dovoljan i bod protiv Lokomotive da osiguraju doigravanje, sa dva boda više od beznadnog Splita. Ipak, izgleda da ćemo biti lišeni drame i iščekivanja u zadnjem kolu, jer je Komisija za licenciranje HNS-a u svom konačnom izvješću oko postupka licenciranja za iduću godinu obavijestila kako – RNK Split ne ispunjava uvjete za prvoligaški nogomet.

Ne samo to, već im nisu dodijelili ni licencu za Drugu HNL, što znači da će 'Crveni' iduću sezonu započeti u – trećeligaškom društvu?! Sigurno da je razlog tome katastrofalna financijska situacija u klubu, potresenom gotovo svakodnevnim odlascima igrača putem arbitraža na koji klub daju zbog neisplate plaći. Trideset i pet igrača napustilo je klub samo ove sezone, a očito da će se nakon ove odluke dodatno osuti kadar.

Klub se kratko oglasio izjavom:

 "Neugodno smo iznanađeni ovakvom odlukom HNS-a koju smatramo prestrogom jer smo od 15 dodatnih zahtjeva u potpunosti ispunili 13, dok smo za posljednja dva iznijeli neoborive dokaze kako ćemo i te ispuniti. RNK Split je klub sa bogatom tradicijom te ćemo se boriti kako bismo sačuvali njegov dignitet i zadržali ga u najelitnijim natjecanjima HNS-a".

Izgleda da su dani europskih utakmica protiv Fulhama i Torina povijest…

(Foto: Pixsell)


Ostale Vijesti