REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

KRAJ: Ludinica na Vallecasu - Rayo svladao Real Madrid, Barcelona na vrhu La Lige

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 07.11.22. | 21:51

Sjajan ogled gledali smo u posljednjoj utakmici 13. kola La Lige.

Hrvatski kapetan Luka Modrić postigao je pogodak za 1:1 u 37. minuti prvenstvenog ogleda protiv Rayo Vallecana. Domaćin je do vodstva stigao već u petoj minuti kad je zabio Comesana nakon dodavanja Frana Garcije, da bi onda pola sata kasnije gosti s bijele točke dobili priliku zabiti za izjednačenje.

Iako se na prvu nije činilo da će Real Madrid dobiti priliku s bijele točke doći do pogotka, nakon pregleda VAR-a Munuera je promijenio svoju odluku, a u odsustvu Karima Benzeme se lopte prihvatio Luka Modrić.

Stole Dimitrievski je otišao u jednu, Luka Modrić rutinirano je poslao loptu u drugu stranu te se Real Madrid stigao do izjednačenja.

Taj pogodak Modrića je motivirao goste budući da su četiri minut kasnije stigli do potpunog preokreta. Asensio je izveo udarac iz kuta, neshvatljivo sam je na petercu ostao Militao, a brazilski stoper takvu priliku nije propustio realizirati.

No, u 44. minuti se Rayo vratio u igru! Dugo je trajao napad domaće momčadi, a na kraju je lopta nakon jednog flippera stigla do Alavara Garcije koji je silovito potegao ljevicom te probušio Courotisa.

Campo de Futbol de Vallecas je eruptirao, domaćin se vratio u igru!

Nakon prvih 45 minuta na semaforu je stajalo 2:2, što znači da je u tom trenutku Barcelona vodeća momčad La Lige. Gosti još sve stignu preokretnuti, ali publika je 12.igrač domaćeg sastava koji ‘bogatašima iz centra’ sigurno neće ništa pokloniti.

U nastavku su obje momčadi imale po jednu sjajnu priliku za doći u vodstvo, da bi onda Rayo dobio šansu s bijele točke još jednom dovesti domaćina u prednost.

Carvajal je skrivio kazneni udarac , ali Courtois je obranio pokušaj Treja s bijele točke. No, udarac se ponovio, jer Belgijac je za centimetar ili dva bio ispred bijele linije (odnosno barem jednom nogom nije bio na njoj) pa je tako Trejo imao 'popravni', a iako je Courtois i ovaj put pročitao stranu u koju će njegov udarac, lopta je ipak završila u mreži. Rayo je od 67. minute u prednosti, što znači da Barcelona trenutno ima dva boda više od svojeg navjećeg rivala.

Spomenimo i kako je Luka Modrić u 60. minuti dobio žuti karton nakon što je 'malo previše' protestirao na jednu odluku glavnog arbitra, dok je u 79. minuti napustio igru te je umjesto njega ušao Mariano Diaz.

Do kraja utakmice Ancelotti je bacio sve karte u napad, ali Real Madrid nije uspio doći do poravnanja.


 


Tagovi

Real MadridRayo VallecanoLa Liga

Ostale Vijesti