Reuters
Reuters

Kovačić nakon majstorskog gola: "U drugom dijelu bili smo nemilosrdni"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 12.03.23. | 07:25

Hrvatski reprezentativac bio je sjajan u jučerašnjoj pobjedi Chelseaja kod Leicestera.

Chelsea se polagano 'zahuktava'. Nakon prekida crne serije protiv Leedsa, zatim i izbacivanjem Borussije Dortmund iz Lige prvaka, Bluesi su jučer slavili kod Leicestera s 3:1, a ta pobjeda ponovno je vratila pozitivno raspoloženje među navijače londonskog kluba. Jedan od ključnih igrača u te tri pobjede bio je Chelseajev kapetan Mateo Kovačić koji je fenomenalnom reackijom u 78. minute realizirao asistenciju Mihajla Mudrika i zabio za konačnih 3:1.

Kovačiću je ovo prvi pogodak u Premier ligi ove sezone i šesti pogodak za Chelsea ukupno. Sofascore mu je dao ocjenu 7.3 (četvrti najbolje ocijenjeni igrač momčadi iza Kaija Havertza, Bena Chilwella i Enza Fernandeza), Kovačić je imao 66 od 75 točnih dodavanja (88 posto), jedno ključno dodavanje, dva od tri uspješna driblinga te šest od 11 dobivenih duela.

"Lijepo je zabiti i jako sam sretan jer sam pomogao momčadi doći do tri boda, što je za mene najbitnija stvar. Uspjeli smo se oduprijeti fizički moćnom Leicesteru. U zadnjih tjedana pokazali smo jako puno karaktera. Sada nam je izazov zadržati ovakve predstave u kontinuitetu kako bismo dodatno napredovali na ljestvici", rekao je Kovačić nakon utakmice i nastavio: "Pred nama je još jako puno posla, jer nismo na najboljoj poziciji. No, nakon tri pobjede i dobrih igara odmah je pozitivnije ozračje u klubu. Za razliku od prvog dijela, u kojem smo jako dobrom Leicesteru dozvolili previšeprostora prema naprijed, u drugom dijelu smo bili nemilosrdni, zabili smo golove i, najvažnije, stigli do pobjede".

Chelsea prije reprezentativne pauze dočekuje Everton iduće subote, a nakon pauze slijede ga još dvije domaće utakmice, protiv Aston Ville i Liverpoola.



Tagovi

Mateo KovačićChelseaPremier liga

Ostale Vijesti