REUTERS/Toby Melville
REUTERS/Toby Melville

Kovačić bi se rado vratio u Serie A, ali postoji šest milijuna razloga zašto će se transfer teško ostvariti

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 21.03.23. | 17:52

Ne bi bio prvi, a sigurno ni posljednji igrač koji je u karijeri nosio dresove Intera i Milana.

Mateo Kovačić ove sezone igra sjajan nogomet. Iako njegov Chelsea ne oduševljava, hrvatski reprezentativac je jedan od rijetkih koji zaslužuje pozitivnu ocjenu za svoje izvedbe. Navijači ga hvale, trener i stručni stožer također, a kakav si je status izgradio u klubu najbolje oslikava činjenica da je ove sezone u tri utakmice poveo svoju momčad na teren kao kapetan.

Budući da će uskoro ući u posljednju godinu ugovora, sve se glasnije krenulo pričati da bi ga Plavci ovog ljeta mogli pokušati prodati. Boehlyju sigurno neće biti problem dovesti zamjenu za hrvatskog veznjaka te nitko u klubu ne bi stopirao potencijalni transfer hrvatskog veznjaka. Čak ni ako bi ponuda bila za koji milijun manja od onoga što na Stamford Bridgeu vjeruju da mogu dobiti za njega…

Iako se ranije spominjao Manchester City kao potencijalna buduća destinacija gdje bi Kovačić stigao kao zamjena za İlkaya Gündoğana kojeg se povezuje s Barcelonom, najnovije vijesti govore kako je i Milan zainteresiran za hrvatskog veznjaka.

No, postoji jedan problem u tom potencijalnom transferu. Preciznije, njih šest milijuna. Naime, iako bi se novac za odštetu nekako 'namaknuo', Rossoneri nisu spremni izdvojiti šest milijuna eura godišnje za Kovačićeva primanja. Iako su navodno već neki razgovori na temu potencijalnog transfera napravljeni, iz Milana stižu informacije kako su primanja hrvatskog veznjaka preveliki problem u cijeloj priči.

Mateo Kovačić je posljednje četiri i pol godine u Londonu, s Plavcima je osvojio praktički sve izuzev Premier lige, a povratak u Italiju, odnosno Milan, gdje je proveo dvije i pol godine kao igrač Intera, u ovoj mu fazi karijere djeluje veoma primamljivo. Nije nemoguće ni da ostane u Chelseaju te potpiše novi ugovor, ali u ovom trenutku je ipak nešto vjerojatniji njegov odlazak na kraju sezone. Hoće li seliti u Manchester, Milano ili negdje treće, to tek treba vidjeti, ali izgleda da će se uskoro pozdraviti s engleskom metropolom..



Tagovi

Mateo KovačićMilanChelsea

Ostale Vijesti