REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

Kovač ljutit na suce poslije poraza, direktor Vukova o mogućoj smjeni: “Kritike koje stižu su opravdane”

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.12.23. | 22:24

Jesu li dani Nike Kovača na klupi Wolfsburga odbrojani?

Ako je kojim slučajem poslije utakmice bacio oko na njemačke medije, Niko Kovač nije mogao izbjeći tekstove o njegovoj mogućoj smjeni.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bivšeg kapetana i izbornika Vatrenih ne ide posljednje vrijeme, njegovi su Vukovi trenutno su 11.momčad Bundeslige, a današnjim domaćim porazom od Freiburga sve se glasnije počelo pričati o mogućoj promjeni na klupi.

“Bila je to više nego pristojna utakmica mojih nogometaša. Ne samo igrom, već i trkom i borbom. U Kupu smo igrali 120 minuta, a Freiburg nije imao utakmicu preko tjedna. Svejedno su moji igrači pokazali vrhunsku formu. Nedostajalo je i malo sreće, a naravno i da igrači trenutno imaju u glavama loše rezultate iz posljednjih utakmica”, istaknuo je Kovač koji smatra da je njegova momčad zakinuta za najstrožu kaznu nakon duela Maehlea i Röhla.

“Govorilo se da će se ovakve situacije kažnjavati najstrožom kaznom. Ne radi se o ozbiljnom prekršaju, ali protivnički igrač stao je Joakimu na put. Sudac nije vidio ili nije želio vidjeti. Tako je kako je.”

Na temu mogućeg otkaza Kovaču progovorio je direktor Vukova, Marcelu Schäfer.

“Ovo je brutalno teška faza, potrebno je što prije izaći iz nje. Prije ili kasnije morat ćemo to učiniti, kritike koje stižu su opravdane. Ne mičemo se, stojimo na 16 bodova, to nije ono što namjeravamo i što želimo. Ostajem pri svom stavu: Nema rasprave o trenerima. Ali također znamo da stvari trenutno nisu najbolje. No, osjećam da je momčad živa, da pokušava popraviti stvari i zajednički se uhvatiti u koštac s problemima. Vjerujem da ćemo uspjeti”, zaključio je.



Tagovi

WolfsburgNiko KovačBundesliga

Ostale Vijesti