Reuters
Reuters

VIDEO Povijesna petica Eintracht Franfurta protiv Bayerna, razbili su Kanea i društvo, Bjelica upisao pobjedu u debiju!

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 09.12.23. | 17:23

Ludi dan u Bundesligi, a 'derbi' se tek treba odigrati!

Iako će na prvu mnogi pomisliti da se radi o zatipku, ovog puta to nije slučaj – Eintracht Frankfurt zaista je svladao Bayern s ogromnih 5-1 u 16.kolu Bundeslige, čime su ostvarili jednu od svojih najvećih pobjeda u povijesti nad najtrofejnijim njemačkim klubom!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Potpisnik ove povijesne petice je Dino Toppmöller, a ono što vam je sada prvo palo na pamet, zaista je tako. Dakle, ovaj 43-godišnjak je sin legendarnog Klaus Toppmöllera, a u Eintracht Frankfurt stigao je na početku ove sezone nakon što je protekle dvije godine radio kao pomoćni trener Bayerna, dok je godinu ranije Julianu Nagelsmannu asistirao u RB Leipzigu.

Toppmöller spada u gardu mladih i talentiranih njemačkih trenera, a prvi samostalni trenerski posao imao je u Luksemburgu gdje je tri godine (2016.-2019.) uspješno vodio F91 Dudelange. Sa spomenutim klubom ispisao je povijest budući da je u sezoni 18./19. Izborio plasman u grupnu fazu Europske lige, a tamo je osvojio jedan bod nakon što je remizirao s Betisom.

Iako se u njemačkim medijima dalo pročitati kako ovaj talentirani trener, koji je, zanimljivo, ime dobio po Dini Zoffu, ne zaslužuje priliku da postane glavni trener kluba kao što je Eintracht Frankfurt, on se ovom pobjedom upisao u povijest i svim svojim kritičarima zavjeka zatvorio usta.

Što se tiče samog ogleda, već nakon prvih 45 minuta bilo je 3-1, a pogotke su postigli Marmoush (12.), Edimbe (31.) i Larsson (36.), da bi onda neposredno prije odlaska na predah smanjio Kimmich (44.).

Iako se očekivalo da će se Bayern ‘srediti’ u poluvremenu, na kraju se ispostavilo da se samo domaća momčad dodatno ‘nabrijala’.

Prvo je na 4-1 povisio Dina Edimbe (50.) kojem je to bio drugi pogodak na utakmici, da bi onda za 5-1 točno 10 minuta kasnije precizan bio Knauff.

Otkako je stigao u Bayern, ovo je bila uvjerljivo najgora Tuchelova utakmica, a sigurno će se po povratku u München morati malo sjesti s klupskim čelnicima kako bi im objasno ovako tažak poraz. Da ne bi bilo zabune, Bayern je ovu utakmicu odigrao praktički sa svojojm najsnažnijom momčadi, dok je domaćinu nedostajalo nekoliko važnih pojedinaca. Što bi tek bilo da su oni igrali…

Što se tiče hrvatskog dvojca u redovima pobjedničke momčadi, Smolčić je ovu utakmicu ogledao s klupe, dok Jakić nije konkurirao za utakmicu.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Sportklub)

 

Nenad Bjelica je pak u svojem bundesligaškom debiju ostvario veliku pobjedu! Njegov Union Berlin je s 3-1 bio bolji od Borussije M’Gladbach, pogotke za domaću momčad postigli su Volland (24. – 11m), Hollerbach (50.) i Kaufmann (75.), dok je jedini pogodak gostiju djelo Plee (77.).

Josip Juranović odradio je svih 90 minuta u pobjedi Uniona.

Kako je Bjelica došao do svoje prve pobjede u Bundesligi pogledajte OVDJE (Sportklub)


Od ostalih hrvatskih nogometaša, spoemnimo kako je Lovro Majer na terenu proveo 87 minuta u domaćem porazu Wolfsburga od Freiburga (0-1). Kovačevoj momčadi presudio je Michael Gregoritsch, inače gradišćanski Hrvat, koji je precizan bio u 74. minuti.

Heidenheim je pak s 3-2 bio bolji od Darmstadta, a posljednjih 16 minuta je u redovima gostujuće momčadi odradio Matej Maglica, dok Bartol Franjić nije konkurirao za susret.

Spomenimo i kako je Werder s 2-0 bio bolji od Augsburga, Dion Drena Beljo je u igri bio od 67.minuti, dok David Čolina nije konkurirao za utakmicu.



Tagovi

BundesligaEintracht FrankfurtBayernNenad BjelicaUnion Berlin

Ostale Vijesti