REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

Kovač je među 10 najboljih trenera u povijesti Bayerna, a svejedno kaže: "Tuchel je trenutno najbolji njemački trener, uz jednog u Engleskoj"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.12.23. | 14:28

Kovač je osvojio njemačko prvenstvo i dva DFB-Pokala s Bayernom, a aktualni trener VfL-a raduje se ponovnom susretu sa svojim bivšim klubom

Bivši trener Bayerna Niko Kovač ima visoko mišljenje o sadašnjem treneru Bavaraca Thomasu Tuchelu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“Sjajan trener”, rekao je Kovač prije izravnog dvoboja VfL Wolfsburga i Bayern Münchena u srijedu navečer u Bundesligi (20.30).

"Tuchel je trener koji je, bez obzira gdje bio, bio vrlo uspješan. Za mene je on trenutno najbolji njemački trener,” rekao je Kovač, dodavši samo malu opasku na ovu rečenicu:

“U Njemačkoj, ali imamo još jednog u Engleskoj.”

Koliko god se i dalje prisjećali Kovačevog rastanka s Bayernom, ono što mu nitko ne može oduzeti su uspjesi koji ga stavljaju među 10 najboljih trenera Bayerna svih vremena. Ottmar Hitzfeld ima ih 14, Udo Lattek 10, Jupp Heynckes 9, Hansi Flick 7, isto kao i Pep Guardiola. Po tri imaju Dettmar Cramer, Louis Van Gaal, Carlo Ancelotti i Niko Kovač, a dva ima Franz Beckenbauer.

Kovač je osvojio njemačko prvenstvo i dva DFB-Pokala s Bayernom, a aktualni trener VfL-a raduje se ponovnom susretu sa svojim bivšim klubom.

“U Münchenu su još jedan, dva igrača koje sam vodio kao trener. Radujem se vidjeti sve koje poznajem. Morat ćemo se namučiti kako bismo se mogli suprotstaviti Bayernu. Ali svi smo mi sportaši i svi smo nogometaši: i dalje vjerujemo u preostalu šansu, koja uvijek postoji. To nije velik postotak, ali postoji nekoliko postotaka koje pokušavamo pridobiti na svoju stranu."

(g)



Tagovi

Niko KovačThomas TuchelBayernWolfsburgBundesliga

Ostale Vijesti