REUTERS/Thaier Al-Sudani
REUTERS/Thaier Al-Sudani

Kompletirana skupina A Kupa nacija: Kamerun i Burkina Faso idu dalje, dan je lijepih poteza (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 17.01.22. | 20:44

Hassane Bande je junak! Krilni napadč Istre 1961 zabio je ključan gol u drugom kolu za svoju Burkinu Faso

Skupina A je kompletirana.

Nakon tri odigrana kola, domaćin Kamerun je, sa sedam bodova, osvojio prvo mjesto, a s njima u nokaut fazu natjecanja odlaze i nogometaši Burkine Faso. Epilog je to nakon dvostrukog remija u posljednjem kolu gdje je Zelenortska republika iznenadila domaćina remiziravši 1:1, a s istim rezultatom je okončan i susret Burkine Faso i Etiopije.

Ekipa sa zelenih otoka sa istočne obale afričkog kontinenta i dalje nije ispala, format turnira vodi čak četiri najbolje trećeplasirane ekipe dalje u osminu finala. No, oni se moraju strpiti da se kompletiraju svi susreti kada će biti poznato ulaze li u taj kontigent.

Bez obzira na prolaz ili ispadanje, današnji gubitnici, točnije ekipe koje nisu preko remija uspjele preskočiti Kamerun i Burkinu Faso, ipak imaju razloga za zadovoljstvo. Vidjeli smo po jedan lijepi potez na svakoj utakmici, tako da se Afrički kup nacija može pohvaliti kako se na ovom kontinentalnom turniru mogu vidjeti neki atraktivni potezi.

Primjerice, potez dana možemo slobodno predati Bayali koji je fantastično lobao vratara Etiopije za vodstvo reprezentacije 1:0. Asistirao mu je Guira.

Spomenimo kako je na terenu bio i Hassane Bande, zamijenjen je u 76. minuti. Iako je utakmica završila 1:1, upravo zbog tog pogotka Bandea za pobjedu protiv Zelenortske Republika, Burkina Faso ide dalje.

S druge strane, iznenađenje. Očekivalo se da će Kamerun u ovoj skupini biti perfektan s tri pobjede, no peta Olympiakosovog Rodriguesa je htjela drugačije. Reklo bi se žargonski, jedan oproštajni “šmek” možda i najugodnijeg iznenađenja turnira uz Sijeru Leone…

Turnir se nastavlja sutra, čekamo rasplet ostalih skupina, a onda kreće onaj ozbiljni dio posla, a to je igra na ispadanje. Podsjećamo prvi favoriti su i dalje Senegal i Alžir, timovi koje smo gledali u finalu prošlog izdanja.

Afrički kup nacija, 3. kolo, rezultati

Skupina A

Burkina Faso - Etiopija 1:

Zelenortska Republika - Kamerun 1:1



Tagovi

Afrički kup nacijaKamerunBurkina Faso

Ostale Vijesti