Kluivert u Barcu dovodi novo njemačko čudo od djeteta

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.10.19. | 09:38

Došlo je vrijeme da nogometaši lovu od milijunskih transfera troše - na maturalcu.

Kako donosi katalonski Mundo Deportivo, direktor omladinske akademije Barcelone, bivši proslavljeni nizozemski centarfor Patrick Kluivert, ima novu tinejdžersku metu.

17-godišnji Karim Adeyemi igrač je Red Bull Salzburga, trenutno na posudbi u filijali tog kluba u drugoj autsrijskoj ligi, FC Lieferingu. Kako se navodi, mladić je već dobrano ''stršao'' igrama u U-16 i U-17 selekcijama Njemačke, a za njegove usluge su zainteresirani i neki drugi velikani poput Liverpoola.

Radi se o centralnom napadaču, 177 cm visokom i dominantno ljevaku. Skauting izvješća odaju da se može prilagoditi bilo kojoj roli u napadu, na obje strane. Mnogi ga uspoređuju sa trenutno najblistavijim izdankom La Masije, Ansuom Fatijem, s obzirom da obojica posjeduju prodornost, samopouzdanje na terenu i brzinu, te su pokazali dominaciju u kontekstu konkurencije svoj uzrasta.

Stasao je u nekadašnjem prvoligašu Unterchachingu, a problem za Barcelonu mogla bi biti cijena jer je mladog napadača već austrijski klub platio tri i pol milijuna eura. Ne treba naglašavati da, ako će ga prodavati, planiraju na njemu masno zaraditi. Kako sada stvari stoje, ne planiraju ga pustiti za ispod osam milijuna eura, što ne znači da neće tražiti i više, ovisno o razvoju i igrama u narednom periodu. Kluivert je stavio etiketu visokog prioriteta na ovaj projekt, te se u bliskoj budućnosti mogu očekivati konkretne akcije po pitanju dovođenja njemačkog napadača nigerijskog porijekla na Nou Camp.

No ono po čemu se dodatno Adeyemi ističe je nos za gol. Ove sezone je već postigao pet pogodaka u devet utakmica, čemu je dodao četiri asistencije, a interes Blaugrane je intenzivan do te mjere da su u planu konkretni koraci ne bi li se mladog Nijemca angažiralo već ove zime. Naravno, najprije bi igrao u nekoj od razvojnih sredina prije nego bi se priključio prvom sastavu.

(foto: Reuters)

 

 


Tagovi

LieferingRed BullBarcelonaPatrick KluivertAnsu FatiKarim Adeyemi

Ostale Vijesti