Peter Nicholls/Action Images
Peter Nicholls/Action Images

Klopp naglasio da je WBA bio bolji pod Big Samom nego Super Slavom

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.05.21. | 18:12

Nijemac je objasnio svoje riječi, ali mnogi se ipak neće složiti s njim.

Za nogometašima Liverpoola jedna je sve samo ne dobra sezona. Brojne ozljede poharale su svlačionicu Redsa, a posebno su stradali obrambeni igrači. Svi oni koji su govorili kako je Van Dijk precijenjen brzo su ušutkani, jer iako je napad uglavnom bio kompletan, sad je svima jasno kako sa Van Dijkom ili bez njega Liverpool nije ista momčad.

Prošlosezonski prvak tri kola prije kraja nalazi se na petom mjestu sa 60 osvojenih bodova. Vjerojatno im ni tri pobjede do kraja sezone neće biti dovoljne da osiguraju ulazak u Ligu prvaka, a treba reći kako im za vratom puše ove sezone izvrsni West Ham koji je u dosadašnjem dijelu sezone skupio tek dva boda manje.

Usporedbe radi, Liverpool je prošlu sezonu okončao s najvećim mogućim troznamenkastim brojem bodova, što u prijevodu znači da kad bi do kraja sezone upisali tri pobjede, u odnosu na lani imat će 30 bodova manje kad se bude podvlačila crta.

Ipak, Kloppova pozicija nije ugrožena. Uprava mu vjeruje, znaju s kakvim se problemima susretao, a jednako tako velike probleme imala je i momčad WBA protiv koje ove nedjelje igraju prvenstvenu utakmicu.

Prvi ogled između ove dvije momčadi odigrao se krajem siječnja, a tad je već Slaven Bilić bio bivši. Usprkos velikoj dominaciji Redsa utakmica je završila rezultatom 1:1, a Klopp se osvrnuo na sezonu svojeg sljedećeg protivnika koji će dogodine igrati u Championshipu.

"Ono što je Sam napravio u West Bromu zaslužuje maksimalan respekt. Osvajali su bodove i u redu, nisu ih osvojili dovoljno, ali igrali su puno bolje nego u prvom dijelu sezone. Doveli su i neka sjajna pojačanja, vidio se napredak", rekao je Klopp pa dodao:

"WBA je ispao, ali neće nam biti lako, moramo se spremiti na sve moguće scenarije. Nama su sljedeće tri utakmice vrhunac sezone i tako se moramo ponašati", zaključio je njemački stručnjak.


Tagovi

Jurgen KloppSlaven BilićWBALiverpoolSam Allardyce

Ostale Vijesti