Reuters/Carl Recine
Reuters/Carl Recine

Kiks Cityja u ljepotici kola, Leeds nakon 20 godina svladao Chelsea, Brighton zakucao Čekićare na dno! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 6min | ned. 21.08.22. | 17:13

Dan iznenađenja na Otoku!

Na nedjeljnom rasporedu trećeg kola Premier lige ukupno je tri utakmice, a one prve dvije su svojim ishodima itekako iznenadile. Leeds United je, ponajviše zbog sjajnog prvog poluvremena, svladao Chelsea na svojem Elland Roadu, da bi onda i Brighton pobjedom u Londonu kod West Hama pokazao kako deklasiranje Uniteda i nije bila baš slučajnost.

Kod Leedsa su strijelci bili Aaronson i Rodrigo, pogotke su zabili u razmaku od četiri minute (33., 37.) čime su već u prvom poluvremenu napravili veliki korak prema slavlju protiv Plavaca koji su danas bili u svojem praktički najjačem sastavu. U nastavku je Tuchel odlučio promijeniti taktiku, očekivali su mnogi da će se domaćin malo 'primiriti', ali to se nije dogodilo. Štoviše, Leeds je igrao kao da oni 'ganjaju' dva gola zaostatka, a bolju igru i u nastavku okrunili su preko Harrisona koji je nakon asistencije za drugi pogodak i sam postigao treći. On i Rodrigo su u 69. minuti zamijenili uloge, na semaforu je 20-ak minuta prije kraja stajalo 3:0, a iako su gosti do kraja utakmice imali neke 'poluprilike', rezultat se nije mijenjao.

Ogromnu pogrešku Mendyja i prvi pogodak na utakmici pogledajte OVDJE

Četvrti pogodak u sezoni Rodriga kojim je njegova momčad povećala vodstvo na 2:0 u ovoj utakmici pogledajte OVDJE

Posljednji pogodak na utakmici za potpuni slom Chelseaja pogledajte OVDJE

Leeds je sezonu otvorio pobjedom protiv Vukova, zatim su remizirali kod Svetaca, a sad su i Plavci ti koji su stradali. Jesse March je danas nadmudrio Thomasa Tuchela, prošlo je 20 godina otkako je Leeds posljednji put pobijedio Chelsea, a te sezone 02./03. strijelci u 2:0 pobjedi bili su Jonathan Woodgate i James Milner. Tada su dres Leedsa branili još Harry Kewell, Mark Viduka, Alan Smith i Robbie Fowler, dok su za Chelsea igrali Frank Lampard, Mario Stanić, Jimmy Floyd Hasselbaink, Graeme Le Saux, Gianfranco Zola, Eidur Gudjohnsen i drugi…

Inače, Rodrigo je sada postao najbolji strijelac Premier lige s četiri postignuta pogotka i jednom asistencijom, dok su po jedan manje zasad postigli Mitrović i Zaha.

U 'onoj drugoj' utakmici koja je ipak bila u sjeni ogleda na Elland Roadu opet je Brighton uspio iznenaditi iako su bili veliki autsajderi. Prvo su razbili United usred Old Trafforda, potom su odigrali utakmicu bez pogodaka protiv Newcastlea, da bi sad s 2:0 slavili u Londonu protiv West Hama.

Sanchez je drugu utakmicu zaredom sačuvao svoju mrežu, a veliki 'poguranac' prema pozitivnom rezultatu dobili su u 22. minuti kad je u svojem debiju po dolasku iz PSG-a Kehrer skrivio kazneni udarac kojeg je desetka gostiju, Mac Allister, rutinski pretvorio u pogodak.

Pogodak desetke Brightona za vodstvo pogledajte OVDJE


U nastavku je West Ham živnuo, bili su bolji, okomitiji, čak i opasniji. No, jedini udarac u okvir gola u drugom poluvremenu kojeg je uputio gost, završio je iza leđa Fabianskog, Gross, koji je bio heroj pobjede protiv Uniteda, je asistirao, a Trossard lijepo zabio.

Pogodak belgijskog veznjaka za konačnih 0:2 pogledajte OVDJE

Ovim porazom West Ham je postao posljednja momčad lige. Gledamo li tablicu Premier lige, pomalo šokantno izgleda Liverpool na 15. mjestu, a Leicester, Manchester United i West Ham na posljednje tri pozicije. Sezona je tek počela, ali svejedno, ovo je prizor koji bi svakoga iznenadio.

Za kraj, ljepotica kola. Zasad, jer ovog nas ponedjeljka očekuje najveći engleski derbi kojeg će na Old Traffordu odigrati Manchester United i Liverpool.

Građani su kao veliki favoriti stigli u Newcastle, ali je Guardiola svejedno znao kako njegovu momčad ne očekuje izlet na sjever Engleske.

Krenulo je dobro po goste, već u petoj minuti su došli do vodstva kad je Gundogan zabio na asistenciju Silve, ali su do predaha Građani bili u rezultatskom zaostatku.

Allan Saint-Maximin asistirao je prvo Almironu u 28. minuti za poravnanje, a 11 minuta kasnije i Wilsonu za preokret. Iako su slabo krenuli, do predaha je Newcastle bio puno bolja momčad na terenu te su zasluženo vodili.

Nastavio se sjajan nogomet i u drugom poluvremenu. Fenomenalnu golčinu zabio je Kieran Trippier u 54. minuti. Slobodni udarac, preko zida, u golmanov kut. Maestralno! Iako će neki reći da ovaj pogodak ide na dušu Edersona, zaista je upitno koji bi to vratar na svijetu obranio ovaj fenomenalan udarac desnog beka Svraka...

Gorilo je pod nogama Građanima, Guardiola je ludovao pored igrališta, da bi onda u razmaku od četiri minute Građani zabili dva pogotka. Prvo je Haaland pokazao kako je pravi 'fox in the box', da bi u 64. minuti fenomenalnu asistenciju De Bruynea u pogodak pretvorio Bernardo Silva, danas asistent prvog i strijelac izjednačujućeg pogotka. Ako ode u Barcelonu, o čemu se naveliko priča i piše već tjednima, bit će to ogroman udarac za Građane...


Do kraja utakmice najveću priliku propustio je Haaland u 78. minuti, a konačan ishod na kraju se čini i najrealnijim. Obje momčadi odigrale su dobru utakmicu s povremenim 'blackoutovima'. Jasno, domaćin može više slaviti, ipak im je goste stigao aktualan prvak, ali ako ovako budu igrali tijekom cijele sezone, njihova finalna pozicija bez ikakvog problema mogla bi im osigurati Europu. (ias)

Premier liga, 3. kolo

Subota, 20. kolovoza

Tottenham - Wolverhampton 1:0

Crystal Palace - Aston Villa         3:1

Everton - Nottingham Forest     1:1

Fulham - Brentford 3:2

Leicester - Southampton 1:2

Bournemouth - Arsenal 0:3

Nedjelja, 21. kolovoza

Leeds United– Chelsea     3:0

West Ham United – Brighton     0:2

Newcastle – Manchester City    3:3

Ponedjeljak, 22. kolovoza

Manchester United – Liverpool 21.00

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

West HamBrightonPremier liga

Ostale Vijesti