Kepino iskupljenje u Londonu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.05.19. | 10:40

Mladi vratar najzaslužniji je za prolaz Chelsea u finale Europa lige.

Španjolac Kepa Arrizabalaga je ove godine u nekoliko navrata šokirao svih.

Prvo smo svi pomislili kako je riječ o još jednom mladom, ali precijenjenom golmanu. Kiksevi kao što je imao protiv Fulhama ili Uniteda na njegovu sreću nisu naplaćeni od strane protivnika, ali pokazao je Kepa kako ne odiše sigurnošću kao neki mladi vratari na svijetu poput Donnarumme.

Ali, Chelsea je odlučio riskirati, te je na početku ove sezone doveo mladog vratara. Nekada davno isto tako kockali su se sa jednim češkim mladićem koji je tada igrao u Rennesu. Ta investicija pokazala se veoma dobrom. Dakako, riječ je Peteru Čechu.

Kepa je taman lovio konce te postao standardni vratar Plavaca, ali onda uslijedio je šok. Na dosad neviđeni način Kepa je odbio izaći iz igre pred sam kraj sudačke nadoknade u Carabao kupu. Sarri je imao spremnog Caballera uz liniju, pomoćni sudac podigao je semafor koji je signalizirao da je Kepino vrijeme na terenu isteklo, ali mladić na vratima Chelsea oglušio se na odluku trenera.

Willy Caballero prije Chelsea igrao je za Građane, te ova odluka Sarrija se činila kao dobar potez budući da Willy zna kako pucaju Građani. To bi li on obranio neki od udarac nikada nećemo saznati jer 24-godišnjak nije poslušao trenera, ostao je na terenu i potpuno se izblamirao. City je pobijedio Chelsea na penale, a mladi vratar bio je prvooptuženi za taj poraz.

Prihvatio je kaznu koju mu je klub odredio, spustio glavu, nastavio trenirati i za sve to jučer je bio i nagrađen.

Prvo se istaknuo fantastičnom obranom u samom početku utakmice kada je pucao Da Costa,

 

 

...da bi njegova večer bila upotpunjena fantastičnim obranama kaznenih udaraca. Chelsea nije bio u dobroj situaciji nakon promašaja kapetana Azpilicute, ali Kepa spašava stvar te odvodi njegovu momčad u finale Europa lige.

 

 

Finale će se igrati 29. svibnja u Bakuu, a tamo će Plavci odmjeriti snage sa gradskim rivalom Arsenalom. Spektakl je definitivno zajamčen.

(foto:Reuters)


Tagovi

Kepa ArrizabalagaChelsea

Ostale Vijesti