PETER CZIBORRA/Action Images
PETER CZIBORRA/Action Images

Kepa – rekorder Chelseaja

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.09.21. | 08:43

Španjolski vrata prekjučer je obranio svoj sedmi jedanaesterac otkako je stigao u London.

Tek nakon lutrije jedanaesteraca su nogometaši Chelseaja u utakmici protiv Aston Ville ove srijede osigurali prolazak u osminu finala EFL kupa. Regularni dio je završio bez pobjednika, pa se tako putnika u osminu finala saznalo tek nakon raspucavanja s bijele točke.

Plavce je u tom susretu Werner doveo u vodstvo nakon asistencije Jamesa. 10 minuta kasnije, u 64. minuti, Villa je izjednačila preko Archera koji je poentirao nakon dodavanja Casha.

Da Tuchel želi pobjedu vidjelo se i po uvođenju Lukakua 15 minuta prije kraja, ali nije mu to pomoglo. Preciznije, možda ipak malo je, jer belgijski gorostas poentirao je za 1-1 u prvoj seriji raspucavanja nakon što je prethodno Villu u vodstvo doveo El-Ghazi.

Nisu svi bili precizni, kod gostiju su promašivali Young i Nakamba, a prvo ime pobjede bio je Španjolac Kepa.

Young je pogodio vratnicu, zatim je Španjolac obranio udarac Nakambi, a kao da mu to samo po sebi nije bio dovoljan razlog za sreću, drugi vratar Plavaca, koji je već dvije godine odolijeva konstantnim napadima engleske javnosti, jučer je postao rekorder Chelseaja.

Pedantni statističari izračunali su kako je Kepa dosad obranio sedam udaraca s bijele točke. Dosad je na prvom mjestu bio Petr Cech, ali ponajbolji vratar u povijesti Chelseaja i jedan od najboljih stranih vratara u povijesti Premier lige sad ima jedan rekord manje.

Kepi je ovo bila treća utakmica ove sezone. Branio je u Superkupu, skupio jedan nastup u Premier ligi, a sad i Carabao kupu. U prva dva nastupa nije primio pogodak, ali ga je ovaj put Archer ostavio bez ikakve mogućnosti.

Španjolac ima ugovornu obvezu s Plavcima do ljeta 2025. godine, ali nije nemoguće da 26-godišnjak iz Baskije karijeru uskoro krene graditi – ili bolje rečeno revitalizirati – negdje daleko od Stamford Bridgea.



Tagovi

Kepa ArrizabalagaChelseaPetr ČechPetr Čech

Ostale Vijesti