Zvonimir Barišin/PIXSELL
Zvonimir Barišin/PIXSELL

Karoglan: "Ušli smo u velikom grču, do pauze moramo uzeti sve"; Šafarić: “Manje momčadi će možda skrojiti prvenstvo”

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 27.02.24. | 20:40

Treneri nakon četvrtfinala Kupa u Splitu

Zadovoljan prolazom je bio trener Hajduka Mislav Karoglan, u drugi plan je sada pao kiks u Varaždinu.

“Svakako da nam je trebala pobjeda. U najmanju ruku, u polufinalu kupa si treću godinu zaredom. U Hajduku nema padanja kamena sa srca. Kamen je svake subote i nedjelje, samo trebaš pobjeđivati”, rekao je Karoglan.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Potom je govorio o razdoblju do gola.

“Mi smo izašli s toliko grča da je to bilo vidljivo svakome. To je ono što ne volim. Uvijek kažem da moramo imati ono dječje u sebi, želju za nadigravanjem. Trebamo se više fokusirati na izvedbu. Kada zabijemo gol počnemo raditi stvari koje treniramo. U presingu smo bili nisko, u sredini terena smo Kalika 'iskidali'. Jedva sam čekao poluvrijeme, ali hvala Bogu da smo zabili dva gola, sve je bilo lakše.”

Kakav vam je bio Diallo?

“Postoje igrači koje moramo vraćati kroz utakmice. Nije to on, to su još tri-četiri igrača koja su daleko od optimalnog stanja. To je jedini način, preuzeo sam to rizik. To je jedini put. Da li ćeš to platiti glavom, to je drugo...”

Krovinović je odigrao dobro, zar ne?

“Ideja je bila upariti ga sa Sigurom. Imamo drukčiju ideju, da više dolazimo u prostore. S Filipom sam ja zadovoljan i prije, nije bilo problema.” 

Igrači s klupe su dali svoj obol?

“Moja pretpostavka je bila da bi moglo biti problema. Htio sam imati energiju s klupe. Želio sam ciljano mijenjati. U prvom poluvremenu sam htio 'rezati' s Dajakuom. Bilo je problema sa svima, ali bilo je i dobrih stvari. Dali smo pet golova, Belupu četiri. U Varaždinu smo s igračem više bili loši. Mislim da kreiramo više, ali postoje neke odluke koje dovode do neforsiranih pogrešaka.” 

Hoće li ova pobjeda igračima otpustiti kočnice?

“Nadam se da hoće. Neki igrači će se dizati. Brekalo ima ogroman potencijal. To vidim na treningu. Pukštas ima ogroman prostor, Livi će biti zdraviji, Laszlo ima prostora za napredak...”

Slijedi Istra...

“Moramo do pauze uzeti sve bodove. Moramo biti spremni, imamo ogroman prostor za napredak”, zaključio je Karoglan.

Trener Varaždina Nikola Šafarić dao je komentar teškoga poraza u Splitu…

“Odličan ulazak u utakmicu. Do prvog zgoditka Hajduka smo dominirali, imali odlične šanse. Šteta što nam je sreća okrenula leđa. Bilo je frustrirajuće na poluvremenu. Odigrali smo odlično, a gubili 2-0. Nismo se uspjeli oporaviti od tog šoka. Hajduk je svojom kvalitetom i nošen odličnom podrškom uspio zabiti još tri gola Kada imaš rezultat puno je lakše igrati. Hajduku nije bilo jednostavno kada smo ih stavljali u teške situacije. Imali su malo i sreće, ali zasluženo su pobijedili. Pokušavamo gajiti lijepi nogomet. Nekad to uspijeva, nekad ne. Imamo dosta mladih igrača, mislim da smo na dobrom putu.”

Tko će biti prvak?

“Ne znam, vidjet ćemo za dva-tri mjeseca. Imaju tri odlične momčadi. Dinamo je u odličnoj situaciji, Hajduk kod kuće uvijek favorit, Rijeka odlično izgleda. Možda će manji klubovi skrojiti prvenstvo”, dodao je Šafarić



 


 


Tagovi

HajdukNK VaraždinMislav AnđelkovićNikola ŠafarićHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti