Robert Matić/hajduk.hr
Robert Matić/hajduk.hr

Karoglan je tražio rješenja za Rijeku, u Hajduku su "radovi u tijeku"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 10.01.24. | 09:00

Nekoliko zanimljivih stvari bilo je u prmijernoj pobjedi na pripremama

Hajduk je pobjedom otvorio pripreme u Umagu po velikoj hladnoći i vjetru protiv Aluminija iz Kidričeva (3-0) nakon koje je stručni stožer mogao biti zadovoljan.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ipak, radilo se o prvom susretu s protivnikom koji može i ne mora biti mjerilo za ono što Bijele čeka u nastavkuk prvenstva, a počinje utakmicom s Rijekom 28. siječnja na Poljudu. Trener Mislav Karoglan isprobao je dvije postave, a nekoliko stvari važno je s ovog susreta.

Kako Hajduk izostankom Ismaela Diallla i Darija Melnjaka nema osim mladog Šimuna Hrgovića lijevog beka, zanimljivo je bilo da je Karoglan na toj poziciji isprobao Fahda Moufija. Pomoćni trener Dragan Blatnjak potvrdio je da je on jedna od opcija za susret s Rijekom ukoliko u meeđuvremenu ne pronađu klasičnog lijevog beka na tržištu. Tko god bude igrao čekat će ga zahtjevan zadatak protiv Rijekinog Marca Pašalića na toj strani. Hrgović je igrao u drugom dijelu, bo ofenzivan, no za Jadranski derbi zbog Rijekine napadačke igre, tražit će se netko tko može ukrotiti opasnog Pašalića.

Druga stvar koja je se mogla vidjeti je ta da je Laszlo Kleinheisler odigrao na poziciji lijevog veznog, a ne kao lijevo krilo kako je to na prozivci naglasio sportski direktor Mindaugas Nikoličius. Startao je Mađar u prvom poluvremenu, a u drugom je igrao Filip Krovinović koji je postigao majstorski pogodak, kao da ga je konkurencija natjerala da više dolazi naprijed i šutira. Sjajno je s više od 20 metara pogodio rašlje.

Ono što je još važno jest činjenica da je Nikola Kalinić upisao prve minute, odigrao ih je nešto manje od 30 i stigao asisistirati, pokazavši da će i on biti od koristi te da nije zaboravio igrati nakon stanke od šest mjeseci bez lopte. To je i bila inicijalna ideja Karoglana još otkako je najavio razgovor s centarforom te su se dogovorili oko povratka. Za početak Kalinić možda neće imati glavnu ulogu, ali ćee biti važan kotačić, a cilj ga je spremiti da može odigrati što više minuta. To bi trebalo doći s utakmicama, no ono što je bitno jest da je svojim kretnjama pokazao da je blizu dostizanja željene forme.

U formi je i Marko Livaja koji je 'otključao' Slovence svojim pogotkom u prvom dijelu, dok je u nastavku igrala potpuno nova postava u kojoj su bili Zvonimir Šarlija, Rokas Pukštas i Krovinović od dosadašnjih prvotimaca. Već u petak je nova utakmica s Fehervarom, pa ćemo vidjeti u kakvom će sastavu biti Bijeli, jer se radi o nešto jačem protivniku, pa će biti zanimljivo kako će se s njima nositi i što će novoga donijeti.

Bilježimo i povratak uz pogodak Dominika Prpića koji je u drugom dijelu igrao lijevog stopera. To znači da se zasad na mjesto četvrtog po redu stopera, njegov novi dolazak u Hajduk s posudbe pokazao kao pogodak.

Na pripremama su i mladi Noa Skoko, Bruno Durdov i Roko Brajković koji su isto dobili svoju minutažu, prvu dvojicu kadeta posebno je pohvalio pomoćnik Blatnjak u osvrtu na utakmicu koju će dodatano analizirati, a Karoglan će predočiti igračima što su dobro činili protiv Slovenaca, te što još treba vježbati.

Karoglan traži rješenja za Rijeku na nekoliko pozicija, a 'radovi' su još u tijeku, do 20. siječnja dokad je Hajduk u Umagu, trebala bi se iskristalizirati početna postava za Jadranski derbi koji Hajduk dočekuje na prvom mjestu, a u nastavku ga zanima samo titula prvaka.



Tagovi

HajdukAluminij KidričevoUmagpripremeFahd MoufiLaszlo KleinheislerNikola KalinićMarko LivajaFilip KrovinovićDominik PrpićHrvatska nogometna ligaJadranski derbi

Ostale Vijesti