hajduk.hr
hajduk.hr

Livaja probio Aluminij, zabio povratnik Prpić, a Krovinoviću za remek-djelo asistirao Nikola Kalinić

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 09.01.24. | 18:47

Bijeli su svladali Slovence 3-0 u prvoj pripremnoj utakmici u Umagu

Hajduk je u Umagu u prvoj pripremnoj utakmici upisao sigurnu pobjedu protiv Aluminija iz Kidričeva od 3-0 i Bijeli mogu biti zadovoljni kako su otvorili istarski dio priprema.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Trener Hajduka Mislav Karoglan dvoboj sa Slovencima u vjetrovitim uvjetima započeo je u zanimljivom sastavu u kojemu je Fahd Moufi igrao lijevog beka pa je logično postaviti pitanje je li on rješenje za Rijeku budući da nema Darija Melnjaka i Ismaela Dialla. Iako se najavljivalo da je Laszlo Kleinfeisler opcija za lijevo krilo, on je startao kao lijevi vezni igrač, zauzeo je mjesto koje inača okupira Filip Krovinović.

Na prvi pokušaj Hajduka čekalo se do osme minuta kada je pucao Anthony Kalik, koji je bio na poziciji koju inače igra Rokas Pukštas, no očigledna namjera Hajdukova stratega bila je da malo balansira između postava koje su dobile raspoređenu minutažu.

Drugi put Hajduk je zaprijetio nakon dobrog ubačaja Leona Dajakua koji je pronašao Kalika, ali je on pucao u blok slovenske obrane.

Veću kvalitetu Bijeli su pokazali u 30. minuti kada je za 1-0 pogodio Marko Livaja. Korner je izveo Kleinheisler, pucaao je Filip Uremović, taman tako da Livaji namjesti prigodu, dok su Slovenci tražili zaleđe.

U završnici prvog dijela dvije prigode imao je Emir Sahiti, Bijeli su bili bolji rival, tražili i drugi gol, a i Slovenci su imali dvije situacije, obje bez opasnosti po vrata Ivana Lučića.

U nastavku je Hajduk zaigrao s novom postavu, no nije bilo povratnika Nikole Kalinića koji je dobio završnih nešto manje od pola sata. Dvije prilike imao je u drugom dijelu Filip Čuić na startu, no rezultat se nije mijenjao.

Hajduk je zasluženo došao do većeg vodstva u 60. minuti kada je Krovinović ubacio, a u petercu se najbolje snašao povratnk s posudbe Dominik Prpić.

Svoju klasu pokazao je N. Kalinić kada je odigrao dupli pas s Krovinovićem koji je atraktivno pogodio sa više od 20 metara za 3-0 u 71. minuti. Bilo je to pravo malo remek-djelo.

Solidnih pola sata odigrao je Roko Brajković kojega je u završnici zamijenio 16-godišnji Bruno Durdov.

U kadru nisu bili Yassine Benrahou koji je posljednju utakmicu prvenstva izašao zbog ozljede, vratari Borna Buljan i Raul Bezeljak, te Aleksandar Trajkovski koji još nije skroz spreman.

HAJDUK – ALUMINIJ 3-0 (1-0)

Umag. Sportski centar. Sudac: Amel Dizdarević.

Hajduk: Lučić – Sigur, Uremović, Elez, Moufi – Kalik, Žaper, Kleinheisler – Sahiti, Livaja, Dajaku. Drugo poluvrijeme: L. Kalinić – Mikanović, Šarlija, Prpić, Hrgović – Pukštas, Odjidja Ofoe, Krovinović – Brajković (od 75. Durdov) , Čuić, Skoko (od 64. N. Kalinić). Trener: Mislav Karoglan.

Aluminij: Pridigar, Schabauch, Martić, Koblar, Gašper, Jagić, Gorenak, Jovanović, Bamba, Barnabas, Matić. (Još su igrali: Petek, Pečnik, Zeljković, Šubarić, Kosi, Simonič, Biljij, Šarac, Baškera, Škoflek, Maružin, Bruemc) Trener: Robert Pevnik,

Strijelci: 1-0 - Livaja (30., Uremović), 2-0 – Prpić (60., Krovinović), 3-0 – Kroivinović (71., N. Kalinić)

Žuti kartoni: Moufi (Hajduk), Bamba (Aluminij)



Tagovi

HajdukAluminij KidričevopripremeUmagMarko LivajaDominik PrpićNikola KalinićLaszlo KleinheislerMislav KaroglanHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti