PA Images/PIXSELL
PA Images/PIXSELL

Karlo Letica ima novi klub, vratio se u poznatu ligu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.10.22. | 08:00

Prošlog ljeta napustio je Cluj, a bio je i blizu Gorice

Da će trebati novi klub bilo je jasno Karlu Letici nakon što je dobivao mrvice od minutaže u rumunjskom prvaku Cluju. Nekadašnjeg vratara povezivali su čak s velikim Real Madridom dok je još bio član Bijelih, a ovog ljeta spominjalo se da bi mogao naslijediti 'jedinicu' Dominika Kotarskog u Gorici. Kotarski je otišao za PAOK, a 25-godišnji Letica nije ipak stigao u Turopolje među vratnice. Tražio je novu sredinu tijekom ljeta, a našao je u jesen.

Vratit će se tako Letica u poznatu ligu, u kojoj je bio i prošle sezone. Samo ovog puta neće braniti boje Cluja već Hermannstadta, trenutno četvrtog kluba rumunjskog prvenstva koji ima isti broj bodova kao i Cluj. S njima je potpisao ugovor na jednu godinu s mogućnošću produženja na još jednu godinu.

Tamo neće biti jedini Hrvat jer će ga dočekati 24-godišnji Matko Babić, napadač koji je bio član Lokomotive, Rudeša i Rijeke, a igrao je još u Češkoj i na Cipru.

Letica je svoj put u inozemstvu započeo transferom iz Hajduka u Club Brugge vrijednim 3 milijuna eura. U početku je branio u belgijskom klubu dobro, a onda je uslijedio pad forme i gubitak pozicije. Bio je na posudbama u SPAL-u i Sampdoriji, ali ni tamo kao ni u Cluju nije bio u prvom planu među vratnicama. S obzirom na situaciju prošlih sezona, ali i talent koji je pokazivao te godine, ovaj transfer bi mu mogao biti nova odskočna daska. (km)



Tagovi

Karlo LeticaRumunjska prva liga

Ostale Vijesti