Foto: Marko Prpić/Pixsell
Foto: Marko Prpić/Pixsell

Kapetan koji je predvodio Rijeku protiv Stuttgarta i veznjak Dinama postali suigrači u rumunjskom davljeniku

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 28.10.20. | 08:43

Klub je u utorak poslijepodne predstavio dvojicu Hrvata u svojim redovima.

Nekadašnji kapetan Rijeke, i to u onim epskim utakmicama u prolazu protiv Stuttgarta, Luka Marić postao je novi igrač pretposljednje momčadi rumunjskog prvenstva Argesa. Nekadašnji stoper Istre i Pomorca te poljskih Zawisze i Arke Gdynije, po drugi put u karijeri dolazi u Rumunjsku.

Nosio je dres bukureštanskog Dinama dvije godine do ljeta 2018., a sada dolazi u redove slabašnog Argesa koji ima tek pet bodova, odnosno bod više od posljednje, 16.-plasirane Astre.

Ipak, u Rumunjskoj neće biti jedini Hrvat jer je zajedno s njim kao pojačanje predstavljen nekadašnji veznjak Dinama, Antun Palić. 32-godišnjem Zagrepčaninu ovo će biti drugi put da dijeli svlačionicu s godinu starijim Puležanom Marićem, a prethodno su zajedno igrali, upravo u rumunjskom Dinamu.

Palića prvenstveno pamtimo po nastupima u dresu Croatije Sesvete, zaprešićkog Intera i zagrebačkog Dinama gdje je proveo godinu dana od zime 2011. do naredne zime. Igrao je još na Cipru, Tajlandu, Sloveniji te Belgiji, Moldaviji i Mađarskoj.

Marić nam je ostao u sjećanju primarno kao kapetan u dvogodišnjoj avanturi na Kantridi, a s vrpcom oko ruke uveo je Riječane u Europsku ligu izbacivši u dvomeču veliki Stuttgart.



Tagovi

Antun PalićLuka Marić

Ostale Vijesti