Damir Spehar/PIXSELL
Damir Spehar/PIXSELL

Slaven Belupo svladao Goricu, kadet zabio prvijenac, izbjegnuta veća tragedija mladog Đekića

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 04.05.24. | 19:06

Gorici je pripao dojam u prvih 70 minuta utakmice, no Farmaceuti (i mladi kadet Marić) na kraju slave...

Nogometaši Slaven Belupa s uvjerljivih 4-1 nadvisili su Goricu na Ivanu Kušeku Apašu i tako se približili Bikovima na -2 u 'borbi' za osmo mjesto. Gorica je bila bolja u prvom dijelu, prva je povela, ali je Slaven Belupom u sjajnih posljednjih 20 minuta zabio tri gola i na kraju stigao do rezultatski uvjerljive pobjede. Dva pogotka za domaćine zabio je Benedik Mioč, jedan iz jedanaesterca, a po jedan su zabili kapetan Tomislav Božić te 16-godišnji kadet Patrik Marić koji je u sudačkoj nadoknadi poentirao za svoj prvijenac u seniorskom nogometu. Ovom pobjedom Slaven Belupo je ostao deveti, ali se sada približio osmoj Gorici na dva boda zaostatka

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvi dio utakmice pripao je Farmaceutima koji su djelovali 'življe' i opasnije po gol, ali bez konkretnih prilika. No, Gorica se brzo konsolidirala i prijetila preko bočnih pozicija, preko danas vrlo razigranih Gabriela Rukavine i Josipa Mitrovića koji je prvi zaprijetio Ivanu Šušku nakon dodavanja kolege koji se u Gorici nalazi na posudbi iz Dinama. Probao je potom i Jurica Pršir, ali Šušak je bio prisutan. Činilo se da će se u Koprivnici igrati vrlo zanimljiva utakmica, no u 20. minuti je, pukom srećom, izbjegnuta tragedija. Ivan Banić krenuo je po loptu i nehotično koljenom nokautirao mladog suigrača Đuru-Giulija Đekića. Mladi 18-godišnji bek ostao je nepomično ležati, Banić se držao za glavu, a na teren je ušla i medicinska služba koja je Đekića na nosilima iznijela s terena. Srećom, Đekić je došao svijesti i iako mu je ustanovljen višestruki prijelom kostiju lica zbog čega će propustiti ostatak sezone, spriječena je veća tragedija.

Nakon što su se igrači oporavili od šoka, krenula je velika ofenziva Gorice. Ponovno su kombinirali Rukavina i Mitrović, no potonji je pucao ravno u Šuška. Sljedeću priliku imao je Rukavina, presjekao je loptu domaćeg sastava, sjurio se sam prema golu, mogao možda i ranije pucati, ali na kraju je novu obranu zabilježio Šušak. Bikovi su prijetili sa svih pozicija, u velikoj šansi našao se (ponovno) Mitrović, ali je Šušak uz pomoć Štefulja ponovno otklonio opasnost.

Ipak, u 41. minuti nije bilo spasa za domaći sastav. Filip Mrzljak sjajnom loptom pronalazi Nikolu Vujnovića koji lijepo primiruje loptu i efektno, kroz noge Šušku, pogodio za vodstvo gostiju.

No, taj gol kao da je probudio domaćine koji su veći dio poluvremena proveli u podređenom položaju. Tomislav Štrkalj je uposlio Benedika Mioča koji vrlo lijepim udarcem vanjskom pogađa za poravnanje.

Taj pogodak bio je ipak samo bljesak, Gorica je do kraja poluvremena imala još dvije odlične šanse za vodstvo, nakon ubačaja Rukavine, potom i nakon udarca Vujnovića glavom. Šušak je u oba navrata reagirao sigurno.

Radeljić je, nezadovoljan svojim igračima u prvom dijelu, zamijenio dva ofenzivca Roberta Murića i Abdua Lumala, a ubacio Nongoha i Caimacova.

Kao što je u posljednjih 15-ak minuta prvog dijela Gorica dominirala terenom, Bikovi su puno bolje ušli i u nastavak utakmice, a prvu veliku šansu propustio je Gabriel Rukavina. Dobru prijetnju imao je i Mitrović, no Radeljićeve promjene na poluvremenu ipak su urodile plodom te je Slaven Belupo, što je dvoboj više odmicao, postajao sve konkretniji. Farmaceutima se hrabrija igra isplatila u 69. kada su, nakon ubačaja iz kuta došli do vodstva. Agbekpornu je pucao glavom, pogodio gredu, a lopta se odbila do Tomislava Božića koji iz blizine poentira za preokret Slavena. Desetak minuta kasnije Farmaceuti su otišli na +2. Caimacov je nakon sjajnog driblinga srušen u kaznenom prostoru. Zdenko Lovrić prvi je pokazao da se igra dalje, no, oglasio se VAR, a potom je i sam Lovrić pogledao spornu situaciju. Pravorijek je bio kazneni udarac za Slaven Belupo kojeg je realizirao Mioč za 3-1 vodstvo Farmaceuta i svoj 10. pogodak u tekućem prvenstvu.

Uslijedio je pokušaj Ante Mateja Jurića, koji je naknadno ušao u igru, no, Šušak je potvrdio izvanserijsku formu i spriječio povratak gostiju u utakmicu. Kada je već bilo izvjesno da će Slaven Belupo upisati tri boda, ovu važnu pobjedu domaće momčadi dodatno je zapečatio 16-godišnji kadet Marić koji je primio asistenciju Caimacova i snažnim udarcem matirao nemoćnog Banića za konačnih 4-1.

U idućem kolu Slaven Belupo gostuje kod Lokomotive, a Goricu očekuje domaća utakmica protiv Rudeša.

Slaven Belupo - Gorica 4-1

Ivan Kušek Apaš, Koprivnica

Strijelci: 0-1 Vujnović (41., Mrzljak), 1-1 Mioč (43., Štrkalj), 2-1 Božić (69., Agbekpornu), 3-1 Mioč - 11m (80.), 4-1 Marić (95., Caimacov)

Slaven Belupo: Sušak - Bosec, Pllana, Božić, Štefulj - Jelić Balta (od 66. Agbekpornu), Lepinjica, Mioč - Murić (od 46. Nongoh (od 81. Marić), Štrkalj, Abdu (od 46. Caimacov)

Gorica: Banić - Matković, Leš, Maloča, Đekić (od 25. Majstorović) - Mrzljak, Soldo (od 72. Lazarov), Pršir (od 86. Sagna) - Rukavina (od 71. Jurić), Vujnović (od 86. Jurić), Mitrović



Tagovi

Slaven BelupoHNK GoricaHrvatska nogometna ligaHNLPatrik Marić

Ostale Vijesti